DANAS UŽIVAMO U GRČKOJ KUHINJI: Uz pomoć našeg recepta napravite pileće ražnjiće u tzatzaki umaku

Na ovaj ćete način dobiti super sočne ražnjiće od inače dosadne i suhe piletine…

  • Gastro

  • 06. Maj 2019  

  • 0

POTREBNO

400 g filea pilećih prsa

250 g šampinjona

300 g jogurta

3 žlice kiselog vrhnja

1 veći svježi krastavac

1 žlica sjeckanog vlasca

sol, papar

PRIPREMA

Piletinu izrezati na komadiće veličine zalogaja, posoliti i popapriti.

Nizati na štapić za ražnjić omotanu piletinu i šampinjone. Peći na roštilju s obje strane dok ne poprimi smeđkastu boju i izuzetnu hrskavost.

Za tzatziki umak pomiješati u posudici jogurt, vrhnje, vlasac i sol. Dodati krastavac prethodno oguljen i nariban na vrlo tanke ploškice.

Poslužiti ražnjiće u duguljastim pecivima prethodno preprženim na grilu sa donje (prerezane) strane uz zelenu salatu i umak.

Dobar tek!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...