POTCIJENJENI DELIKATES: Ovako se pravi tikvenica, istinska gastro-ljepotica...

Lagana, ukusna i proljetna pita koju volim praviti, a još više jesti

  • Gastro

  • 06. Maj 2019  06. Maj 2019

  • 0

SASTOJCI:

500 gr brašna 

mlaka voda 

malo soli

Fil

2 mlade tikve 

250 ml milerama 

2 jajeta 

1 glavica luka 

PRIPREMA: 

1. Od brašna, vode i soli zamijesiti tijesto za jufku. 

2. Podijeliti na dva dijela i svaki namazati uljem. 

3. Ostaviti da se odmori pa razvući tanke jufke. 

4. Tikvu oguliti i narezati na kockice. 

5. Dodati narezani luk, mileram i jaja. 

6. Posoliti i pobiberiti pa filovati jufku. 

7. Peci u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...