KAO IZ KINESKOG RESTORANA: Napravite proljetne rolice na domaći način i oduševite ukućane

Poznato kinesko jelo napokon i na vašim stolovima, donosimo recept za četiri osobe

  • Gastro

  • 07. Maj 2019  

  • 0

SASTOJCI

12 kora tijesta za savijače(tankih)

80 g rižinih rezanaca

100 g mrkve

70 g bambusa iz konzerve

70 g kineskog kupusa

60 g sojinih klica

1 žličica umaka od ljutih papričica

1 žlica umaka od kamenica

1 žlica sojinog umaka

1 žlica šećera

1 žličica povrtnog dodatka jelima

1 jaje

ulje

sol i papar

PRIPREMA

Prije svega, rižine rezance stavimo u vruću vodu i ostavimo ih da se moče.

Kineski kupus, mrkvu i bambus iz konzerve, narezali smo na trakice, dodamo ih u wok na vruće ulje, začinimo bijelim paprom, povrtnim dodatkom i stalno miješajući, pržimo 5-6 minuta.

Na pola prženja dodamo sojine klice, omekšale i ocijeđene rižine rezance, ulijemo umak od kamenica, sojin umak, dodamo umak od ljutih papričica, šećer, promiješamo i nadjev premjestimo u zdjelu da se malo ohladi.

Rubove tijesta za savijače (vel. 17x17cm) premažemo umućenim jajetom, na bliži kut stavimo dio nadjeva, savijemo ga do polovice tijesta, lijevi i desni kut savijemo prema unutra, preostali dio tijesta još premažemo umućenim jajetom i savijemo do kraja.

Ovako pripremljene roladice stavimo u wok, u vrelu duboku masnoću i povremeno okrečući, pržimo ih 3-4 minute.

Pržene roladice izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, premjestimo na tanjur i poslužimo.

Dobar tek!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...