JEFTINIJE NE MOŽE: Za tren oka spremite izvrsnu fritaju s tjesteninom, paradajzom i sirom…

Kad spojite fritaju i ostatak tjestenine od prethodnog ručka, dobije se fritaja s tjesteninom. U njoj su se ovoga puta našle i sjeckani paradajz te mozzarela…

  • Gastro

  • 14. Maj 2019  

  • 0

SASTOJCI

300 g tjestenine

3 paradajza

200 g mozzarele

50 g maslaca

6 jaja

100 ml mlijeka

1 žlica vlasca

sol, papar

PRIPREMA

Tjesteninu skuhati i ohladiti.

paradajz i sir narezati na manje kocke.

Jaja umutiti pjenjačom, dodati mlijeko i začine.

Vatrostalnu posudu premazati tankim slojem maslaca.

Pomiješati tjesteninu sa paradajzom i sirom, dodati umućena jaja. Sve istresti u pripremljenu vatrostalnu posudu, poravnati i peći u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Poslužiti uz mladi luk ili jogurt po želji.

Dobar tek!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...