BAJRAMI POD OPSADOM: Ovako su se pravile sarajevske ratne ružice...

U ratu nisi znao ni hoćeš niti koliko ćeš vode imati na raspolaganju, a kamoli šta durgo, tako da je sve ovo dole vezano za "idealne ratne uslove"

  • Gastro

  • 03. Jun. 2019  03. Jun. 2019

  • 0

U ratu su se domišljate nane i mame sjetile kako od ono malo namirnica što su imale usrećiti svoju djecu.

SASTOJCI:

brašno

kvasac

topla voda

šećer

Od oka, jer u ratu nisi znao ni hoćeš niti koliko ćeš vode imati na raspolaganju, a kamoli šta durgo.

PRIPREMA:

1. Šećer zamijesiti i ostaviti da nadođe.

2. Tijesto podijeliti na dva dijela, posuti radnu površinu kakaom iz humanitarne pomoći i "nakuhavati" jedan dio po kakau.

3. Zatim, razviti svijetlu jufku i staviti po njoj tamnu, pa urolati u rolat i onda sijeći ružice i peći na 180 stepeni dok ne počnu rumeniti (ali ne trebaju porumeniti). I sve to ako imate sturje. Ako ne, onda šporet. Ako imate drva... 4. Zalijevati agdom. Kako ko voli.

Uživajte!:) Hm... Da, uživajte u Bajramu, u miru i u ružicama.

(SB/Coolinarika.com)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...