UKUSNIJI I ZDRAVIJI NEGO IZ PRODAVNICE: Napravite sjajan ketchup kod kuće

Ako nemate svježi paradajz, može poslužiti i onaj iz konzerve, ali je kuhanje kraće

  • Gastro

  • 04. Jun. 2019  04. Jun. 2019

  • 0

SASTOJCI:

2 kg paradajza 

1 luk 

1 čehna bijelog luka 

70 gr šećera 

20 ml jabukovog sirćeta 

20 gr gustina 

so 

biber 

PRIPREMA: 

1. Paradajz operite i očistite pa izrežite sa lukom na kockice. 

2. Sameljite u multipraktiku i kuhajte na srednjoj vatri dok pola tekućine ne ispari. 

3. Dodajte sirće i posolite po želji pa kuhajte još 10-ak minuta. 

4. Dio smjese odvojiti pa dodati gustin. 

5. Vratiti u šerpu i kuhati još 10 minuta pa nasuti u tegle. 

Dobar tek!:) 

(SB/Domacica.com)  

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...