TAJNA BIJELOG LUKA: Prirodni antibiotik čuva srce i sprječava moždani udar, a evo kako uz jednostavan recept možete i smršaviti…

Bijeli luk jedan od najčešće korištenih sastojaka u gotovo svakoj kuhinji širom svijeta. Popularan je jer daje posebnu aromu svakom jelu, a povrh svega toga koristan je i za zdravlje

  • Zdravlje

  • 05. Jun. 2019  

  • 0

Najbolje ga je konzumirati sirovog, jer njegov aktivni sastojak alicin gubi svoja svojstva ako se termički obrađuje.

Sirov bijeli luk vam može pomoći kod mnoštva medicinskih stanja, a čak ga i liječnici preporučuju. Može vam pomoći da snizite visoki krvni tlak i kolesterol, spriječite koronarne bolesti srca i srčani udar. Također, vrlo je koristan u ublažavanju ateroskleroze, piše Family Health Freedom Network.

Izvrstan je za jačanje imunološkog sustava, a pomaže i pri detoksikaciji tijela i značajnom gubitku kilograma.


BIJELI LUK I MRŠAVLJENJE

Recept

Ogulite 2-3 češnja bijelog luka.

Isjeckate što sitnije i ostavite na stranu 15 minuta prije nego što ćete ga konzumirati.

Pomiješajte ga s jednom kašikom domaćeg meda.

Konzumirajte ovu smjesu natašte svaki dan.

Nakon nekoliko dana primijetit ćete kako se osjećate energičnije, življe i zdravije!

Ali, nakon sedam dana, primijetit ćete i da ste značajno izgubili na kilaži!

Najbolje je smjesu konzumirati na prazan želudac, jer tako tijelo lakše apsorbira hranjive tvari.

Probajte, ne gubite ništa!

(SB)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...