SAMO ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo pravi meksički specijalitet, čili varivo za četiri osobe

Priprema našeg današnjeg odabira za glavni obrok je toliko jednostavna da ga spremati mogu i potpuni amateri…

  • Gastro

  • 07. Jun. 2019  

  • 0

SASTOJCI

400 g junetine bez kosti

1 glavica luka

3 češnja bijelog luka

1 kašika slatke mljevene paprike

1/2 kašičice mljevene čili papričice

1 l temeljca od mesne kocke

1 svježa crvena paprika

1 svježa žuta paprika

300 g krompira

1/2 kašičice mažurana

200 ml milerama

ulje

sirće

sol

PRIPREMA

U lonac, na ugrijano ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša.

Zatim dodamo sjeckani bijeli luk i čim zamiriše dodamo na kockice narezano meso, te pržimo povremeno miješajući dok voda što je meso ispusti ne ispari.

Potom meso posolimo, dodamo mljevenu slatku i čili papriku, promiješamo, podlijemo s malo sirćeta, prelijemo mesnim temeljcem i s još toliko vode, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 40-ak minuta.

Zatim u lonac dodamo očišćene i na kockice narezane paprike i krompir, mažuran, te dalje kuhamo na laganoj vatri dok krompir ne omekša, oko 15 minuta.

Pred kraj kuhanja umiješamo mileram i možemo poslužiti.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...