BOLJE NEGO IZ RESTORANA: Danas pravimo izvrsnu piletinu s curryem na tajlandski način, glavno jelo za čistu desetku…

Marinirana piletina s mahunama u pikantnom umaku pravi je izbor za današnji ručak

  • Gastro

  • 11. Jun. 2019  

  • 0

SASTOJCI

500 g pilećeg filea

500 g riže

1/2 žličice šećera

1 žličica octa

1 žlica sojinog umaka

20 g korijena đumbira

100 g mladih mahuna

1 žlica maslaca od kikirikija

1 žlica meda

1 žlica curryja u prahu

400 ml kokosovog mlijeka

sol

ulje

PRIPREMA

Rižu operemo i stavimo u vrelu i posoljenu vodu. Dodamo šećer, ocat, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri dok sva tekućina ne nestane.

Piletinu narežemo na trakice i stavimo u zdjelu. Zatim dodamo sojin umak, sjeckani korijen đumbira, izmiješamo sastojke, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo).

Potom meso kratko ispržimo u woku, na vrućem ulju za wok i izvadimo na stranu.

Zatim u wok dodamo očišćene i oprane mlade mahune narezane na duljinu, po prilici tri centimetra, pržimo dok malo ne omekšaju, te i njih izvadimo na stranu.

Potom u wok, uz stalno miješanje, dodamo maslac od kikirikija, med, curry prah, kokosovo mlijeko i dalje povremeno miješajući malo zgusnemo umak.

Zatim vratimo meso i povrće, promiješamo i poslužimo s rižom.

Dobar tek!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...