UZ SAMO ŠEST SASTOJAKA DO SPECIJALITETA IZ SKUPIH RESTORANA: Danas pravimo ramstek s lukom, nema mu ravna…

Ako svemu dodate i pokoji pečeni krompir te čašu crnog vina, očekuje vas pravi gurmanski doživljaj…

  • Gastro

  • 13. Jun. 2019  

  • 0

SASTOJCI

4 odreska ramsteka (govedina bez kosti)

6 glavica luka

1 žličica slatke mljevene paprike

ulje

maslinovo ulje

sol i papar

PRIPREMA

Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta.

Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno).

Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste.

U zasebnoj tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo luk narezan na kolute, dok ne omekša.

Pred kraj prženja, luk posipamo mljevenom crvenom paprikom.

Odreske ramsteka položimo na tanjure, prekrijemo prženim lukom i poslužimo.

Dobar tek!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...