DEMANTIJ REGIONALNE ADVOKATSKE KOMORE SARAJEVO: "Potrebno je da odmah..."

Upravni odbor ističe da je netačani zlonamjeran navod iz teksta da su: “advokati tokom Skupštine Advokatske komore Federacije BIH kritikovali i advokate Vasviju Vidović i Vladu Adamovića“

  • Hronika

  • 13. Jun. 2019  13. Jun. 2019

  • 1

Demantij prenosimo u cjelosti:

"Poštovani glavni i odgovorni uredniče, gospodine Avdiću,

Upravni odbor Regionalne advokatske komore Sarajevo ( u daljnjem tekstu: RAK Sarajevo) jena svojoj sjednici održanoj dana 11.06.2019. godine razmatrao navode iz teksta Portala „Slobodna Bosna“, javno objavljenog dana 11.06.2019. godine, pod naslovom „Crni Asime: Zbog podrške Tegeltiji advokati kritikovali Crnalića ali i...“, dostupnog na Internet- adresi: http://www.slobodna-bosna.ba/vijesi/117056/crniasime zbog podrske tegeltiji advokati kritikovali crnalica ali i.html (zadnji put posjećen na dan 12.06.2019. godine).

Upravni odbor Regionalne advokatske/odvjetničke komore Sarajevo u čijem sastavu je i 7 članova koji su delegati skupštine Advokatske/odvjetničke Komore Federacije BiH i koji su nazočili Skupštini Advokatske komore FBIH; demantira vaše navode iz teksta objavljenog pod naslovom „Crni Asime: Zbog podrške Tegeltiji advokati kritikovali Crnalića, ali i...“

Upravni odbor demantira navode iz predmetnog teksta ii zvedene zaključke, te ih odbacuje kao netačne.

Upravni odbor ističe da je netačani zlonamjeran navod iz teksta da su: “advokati tokom Skupštine Advokatske komore Federacije BiH kritikovali i advokate Vasviju Vidović i Vladu Adamovića“.

Na Skupštini Advokatske/odvjetničke komore Federacije Bosne i Hercegovine uopće se nije raspravljalo o tzv. Slučaju „Tegeltija", niti su, pak članovi Skupštine Advokatske/odvjetničke komore Federacije Bosne i Hercegovine kritikovali advokate čija ste imena naveli u tekstu.

Upravni odbor RAK-a, također sa druge strane, u cjelosti odbacuje kao krajnje zlonamjeran navod: „Pećanin je optužio da je dio advokata također umiješan u koruptivne radnje u BIH pravosuđu“, jer je to proizvoljno i paušalno, objavljeno vjerovatno sa namjerom krajnje malicioznog kompromitiranja i narušavanja ugleda advokature kao značajnog stuba svakog društva.

Potrebno je da odmah, a najkasnije u roku od 24 sata od dana primitka ovog Demantija objavite isti u integralnoj formi na web-stranici Portala „Slobodna Bosna“, te da uklonite demantovane navode kao netačne.

S poštovanjem!

Presjednik Upravnog odbora Regionalne advokatske komore Sarajevo"

Rusmir Karkin." 

loading...

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...