SPECIJALITET DANA: Za samo 40 minuta napravite izvrsnu pileću juhu na tajlandski način…

Naš današnji obrok za četiri osobe prava je delicija s istoka

  • Gastro

  • 18. Jun. 2019  

  • 1

SASTOJCI

400 g pilećeg filea od zabatka

150 g kineskih rezanaca s jajima

2 mlada luka

2 režnja bijelog luka

1 kašičica naribanog đumbira

850 ml pilećeg temeljca

200 ml kokosovog mlijeka

3 kašičice crvene curry paste

3 kašičice maslaca od kikirikija

2 kašičice sojinog umaka

1 svježa crvena paprika

60 g grašaka

1 kašičica škrobnog brašna

ulje

sol i biber

PRIPREMA

Meso narežemo na kockice, mladi luk na kolutiće, a papriku na prutiće veličine 2-3 centimetra.

U zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo meso i miješajući pržimo sa svih strana 2-3 minute.

Zatim dodamo bijeli dio mladog luka, protisnuti bijeli luk, naribani đumbir, promiješamo i čim zamiriše, ulijemo pileću juhu, kokosovo mlijeko, sojin umak, dodamo kari pastu, maslac od kikirikija, dobro promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, po prilici 8 minuta.

U zdjelicu s malo vode dodamo škrobno brašno, promiješamo i ulijemo u wok.

Potom dodamo grašak, papriku, zeleni dio mladog luka promiješamo i kuhamo dalje.

Za to vrijeme u drugi wok ili lonac s vrelom i posoljenom vodom, stavimo rezance i kuhamo 2-3 minute.

Zatim tjesteninu izvadimo i premjestimo u wok s juhom, začinimo solju i biberom, promiješamo i juha je gotova.

U zdjelicu prvo stavimo rezance zatim juhu i poslužimo.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...