ZABORAVITE FAŠIRANE ŠNICLE, OVO JE LJETNI HIT: Danas pravimo odreske od riže i parmezana, još kad napravite paradajz salatu…

Naš današnji obrok sprema se za 45 minuta, a nestaje u trenu

  • Gastro

  • 19. Jun. 2019  

  • 0

SASTOJCI

300 g riže

100 g ribanog parmezana

1 glavica luka

100 g maslaca

1.5 l temeljca mesne juhe

4 jaja

1 prstohvat muškatnog oraščića

150 g brašna

200 g krušnih mrvica

ulje

sol i papar

PRIPREMA

Na polovici maslaca popržimo sitno kosani luk, dodamo rižu i uz stalno miješanje postepeno dodajemo mesni temeljac.

Kada je riža skoro kuhana, umiješamo ostatak maslaca i ostavimo da se malo ohladi.

Za to vrijeme u posebnoj zdjeli, glatko izmiješamo dva jaja, parmezan i malo muškatnog oraščića te sve zajedno umiješamo u rashlađenu rižu.

U dublju posudu nalijemo dovoljno ulja da za vrijeme pečenja pokrije odreske.

Odreske oblikujemo dlanovima, umočimo ih u krušne mrvice i uronimo u duboku masnoću.

Na pola pečenja odreske okrenemo na drugu stranu. Gotove stavljamo na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.

Dobar tek!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...