DA BI LJETI BILI SIGURNI: Napravite majonezu u vašem domu na ovaj način i slušajte upute

Svi sastojci majoneze moraju biti jednake temperature, najbolje sobne; gotovu majonezu ostavite u zatvorenoj staklenki na vrlo hladnom mjestu

  • Gastro

  • 22. Jun. 2019  22. Jun. 2019

  • 0

SASTOJCI:

4 žumanca svježih jaja 

malo soli i bibera 

1 kašika meda 

2 čajne kašike limunovog soka 

0,5 l ulja 

3-4 kašike vinskog sirćeta 

PRIPREMA: 

1. Najprije izmiješajte žumanca, so, biber, med i limunov sok. 

2. Zatim ulivajte kap po kap ulja i neprekidno, brzo i snažno miješajte. 

3. Kada dobijete gustu mješavinu dodajte malo sirćeta. 

4. Oprez - ukapano ulje ne smije plivati na masi, a od suviše sirćeta dobiti ćete majonezu rijetku i kiselu. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)   

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...