BOSANSKA DJECA U PAKLU SIRIJE: U ratne zone odvode i tek rođene bebe!!!

Tromjesečna je beba, tako, postala najmlađe ali ne i jedino dijete iz BiH, koje su roditelji zaluđeni obećanjima o islamskoj paradržavici skrojenoj po mjeri radikalnih vehabija, odveli u ratnu zonu, iz koje je do sada izbjeglo preko dva milijuna domicilnih stanovnika

  • Društvo

  • 24. Dec. 2013  24. Dec. 2013

Nihad Berković iz Kladnja i njegova šerijatski vjenčana supruga Melisa Hasičić samo su jedan od desetak mladih bračnih parova koji su posljednjih mjeseci otišli u „sveti rat“ u Siriju. Nihad i Melisa su u tu građanskim ratom razorenu državu, koja je postala obećana zemlja za sve brojniju zajednicu balkanskih selefija, krenuli koncem oktobra, i sa sobom poveli kćerku Sumeju, rođenu u augustu ove godine?!

 

Tromjesečna je beba, tako, postala najmlađe ali ne i jedino dijete iz BiH, koje su roditelji zaluđeni obećanjima o islamskoj paradržavici skrojenoj po mjeri radikalnih vehabija, odveli u ratnu zonu, iz koje je do sada izbjeglo preko dva milijuna domicilnih stanovnika.

 

Unatoč činjenici da je od početka sukoba u proljeće 2011. u Siriji poginulo više od 120 000 ljudi, da se borbene operacije i dalje vode istom žestinom a ratu ne nazire kraj, sve je više bosanskih mudžahedina koji na ratište odlaze zajedno sa svojim obiteljima.

 

Prema uistinu alarmantnim podacima do kojih je došla Slobodna Bosna, broj džihad ratnika koji su na put za Siriju kreću sa suprugama i malodobnom djecom, naglo je porastao koncem oktobra i početkom novembra.

 

Prije dva i pol mjeseca smo, podsjetimo, pisali kako su poslije „oslobađanja“ grada Azaza, koji se nalazi na sjeveru Sirije (u blizini granice s Turskom), sljedbenici vehabijskog učenja iz BiH, Crne Gore i Srbije proglasili islamsku državu i počeli novi život po strogim šerijatskim pravilima. Potom su mudžahedini iz BiH dobili kuće prognanih Sirijaca, ali pod uvjetom da zasnuju obitelj, nakon čega je nastala prava pomama za mladenkama. 

 

(S.M.)

 

(Cijeli tekst možete pročitati u novom broju Slobodne Bosne, koji je u prodaji od četvrtka, 26. decembra)

trenutak ...