AKO VAM JE OSTALA KOJA OD JUČE: Napravite pečene breskve, preukusne su

Ukusni recept u kojem možete koristiti svako košpičasto voće

  • Gastro

  • 02. Jul. 2019  02. Jul. 2019

  • 0

SASTOJCI:

4 breskve 

125 ml bijelog vina 

4 kašike meda 

1 kašičica eksrakta vanilije 

4 kugle sladoleda 

PRIPREMA: 

1. U šerpu nasuti vodu i pustiti da provrije. 

2. Breskve očistiti i izvaditi košpice pa ih staviti da se kuhaju u vodi. 

3. Izvaditi, zatim, breskve i po želji oguliti. 

4. Stavite u tepsiju i prelijte smjesom meda, vina i vanilije. 

5. Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 30 minuta. 

6. Ostavite da se malo ohlade pa poslužiti sa kuglom sladoleda. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...