MALO JAJA, MALO GRAŠKA I SAVRŠEN OBROK JE TU: Danas pravimo varivo od graška s noklicama, ukusan i hranjiv obrok

Oni malo stariji sjećaju se kulinarskog klasika kojeg su spremale naše mame i bake…

  • Gastro

  • 04. Jul. 2019  

  • 0

SASTOJCI

500 g graška

1 glavica luka

150 g mrkve

1 kašika slatke mljevene paprike

500 ml povrtne juhe od kocke

1 kašika sjeckanog peršina

2 jaja

5 kašika oštrog brašna

maslinovo ulje

sol i biber

PRIPREMA

U tavu, na vruće maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo ga dok ne omekša.

Zatim dodamo mrkvu narezanu na kockice, mljevenu crvenu papriku, te pirjamo podlijevajući povrtnim temeljcem dok mrkva malo ne omekša.

Potom dodamo grašak, popaprimo, ulijemo toliko povrtnog temeljca da prekrije sastojke i ostavimo da zavrije.

Za to vrijeme u zdjelici umutimo jaja, dodamo brašno, prstohvat soli i dobro promiješamo.

Kada varivo zavrije, s dvije žličice oblikujemo „noklice“, stavljamo ih u varivo i sve zajedno kuhamo po prilici pet minute.

Na kraju kuhanja varivo posipamo svježe sjeckanim peršinom i poslužimo.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...