DANAS MOŽE I ONA: Tajna dobre krompiruše je u...

... puno luka i bibera

  • Gastro

  • 07. Jul. 2019  07. Jul. 2019

  • 0

SASTOJCI:

600 gr brašna 

400 ml vode 

2 kašike ulja 

6 krompira srednje veličine 

2 srednja luka 

so 

biber 

ulje 

PRIPREMA: 

1. Umijesite tijesto od vode, brašna i ulja da bude glatko. 

2. Podijelite ga na dva dijela i ostavite da odstoji nekoliko sati, a može i preko noći. 

3. Krompir oguliti, isjeckati na kockice, a isto uraditi i sa lukom. Dobro začiniti solju i biberom. 

4. Tijesto razvući na stolu i rubom stavljati fil od krompira. 

5. Zamotati i redati u pleh. 

6. Proces ponavljati dok ne potrošite tijesto i fil. 

7. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Kada pita bude gotova premazati je sa malo ulja ili putera i pokriti krpom nekoliko minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...