JESTE LI PROBALI: Knedle na oko po ovom receptu

Možete ih poslužiti kao predjelo ili kao mezu za društvo

  • Gastro

  • 11. Jul. 2019  11. Jul. 2019

  • 0

SASTOJCI:

8 jaja 

600 gr mljevenog pilećeg mesa 

200 gr rendanih i ocijeđenih tikvica 

1 čen bijelog luka 

1 kašika rendanog parmezana 

1 kašika vegete 

malo bibera 

brašna 

prezle 

i ulja 

PRIPREMA: 

1. Šest jaja tvrdo skuhajte i oljuštite. 

2. Pileće meso pomiješajte sa jednim nekuhanim jajetom, tikvicama, vegetom i parmezanom. Po želji pobiberite i posolite. 

3. U meso dodajte malo brašna. 

4. Smjesu podijelite na 6 dijelova.

Oko kuhanog jajeta oblikujte smjesu u knedlu. 

5. Zatim knedle uvaljajte u brašno, pa onda u preostalo jaje koje ste prethodno umutili. 

6. Na kraju knedle umiješajte u prezlu. 

7. Knedle pržite u dubokom ulju sve dok ne porumene. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...