ZA PRSTE POLIZATI: Za tren oka napravite domaću puru, još ako imate travničkog sira i kajmaka…

Za pripremu ukusnog i zdravog obroka potrebno je 30 minuta, donosimo recept za četiri osobe

  • Gastro

  • 15. Jul. 2019  

  • 0

SASTOJCI

1 l vode

500 g kukuruznog brašna

malo ulja

soli po ukusu

PRIPREMA

U vrelu slanu vodu usuti malo ulja. Dodati soli po ukusu i sačekati da voda prokuha. Zatim, usuti kukuruzno brašno i smanjiti temperaturu. Na sredini usutog brašna napraviti rupu i ostaviti da se kuha pola sata, pa tek onda promiješati miješati smjesu dok ne počne da se odvaja od šerpe. Kuhanu puru izvaditi na tanjur, preliti kiselim mlijekom ili pavlakom ili još bolje, posuti rendanim travničkim sirom i kajmakom.

Prijatno!

(SB)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...