VASKOVIĆ RAZOTKRIVA OPASNE NAMJERE: „Zbog Lukača već jednom mijenjan zakon kako ne bi bio kažnjen, slijedi…“

Novi  blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 22. Jul. 2019  22. Jul. 2019

  • 0

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ


1.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS ni dalje ne izvršava naredbe Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.


2.

Dragan Lukač. ministar unutrašnjih poslova RS, još uvijek nije, zvanično, predložio novi zakon kojim bi se materijalizovala potpuna supremacija policije nad tužilaštvom i ozakonilo nezakonito postupanje policije.


3.

Da podsjetim, Lukač je najavio novi zakon, nakon što je Okružno tužilaštvo (tužilac Tanja Ninković) donijelo Naredbu o obustavi istrage protiv Boška i Bogdana Diljevića, “jer nema dovoljno dokaza da su počinili to krivično djelo”. Naredba je donesena 10.06.2019., a Diljevići su bili osumnjičeni za ubistvo Bojana Koprene, koji je nestao 07.07.2014. godine.

Nakon toga Ninkovićeva je izdala drugu Naredbu da se inspektori, za koje se sumnja da su "iznudili dokaze" dovedu na prepoznavanje. Iz MUP RS su to odbili tada, a odbijaju i dalje da postupe po toj Naredbi.


4.

Policija je odbila da postupi po Naredbi tužioca, što je presedan, ali i dokaz da je 

Lukač sebe i pripadnike MUP RS stavio iznad zakona. I odbija i dalje da izvrši naredbu tužilaštva, jer niko od policajaca za koje se sumnja da su "iznudili dokaze" još uvijek nije doveden na prepoznavanje!


5.

Kako bi se izbjeglo postupanje po nalogu tužilaštva, Lukač se javno založio za donošenje novog zakonskog akta koji će policiji, kako je naveo, omogućiti prigovor "na obustavljanje istrage ako su prikupljeni dokazi za dalje procesuiranje".

Lukač je ovu izjavu medijima dao 14.07.2019. i na taj način potvrdio da MUP RS ni dalje neće da postupa po Naredbama tužilaštva, jer se, očito, njemu "tako može”.


6.

I može mu se, jer je već jednom Narodna skupština RS mijenjala zakon samo da Dragan Lukač ne bi bio sudski kažnjen. 


7.

Zbog Lukača je Krivični zakon RS promijenjen, kako bi izbjegao da bude kažnjen zbog prebijanja Dejana Spasojevića i prijetnji, koje je rekao njegovom ocu, “da će mu zabiti kramp u glavu”


8.

“Okružno tužilaštvo Banja Luka dana 12. 06. 2015.godine podiglo je optužnicu za kaznenim nalogom protiv Dragana Lukača iz Banja Luke, zbog krivičnog djela ‘Laka tjelesna povreda’ iz člana 155. stav 1 Krivičnog zakona Republike Srpske. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu Banja Luka“, odgovoreno mi je tada iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.


  1. Potom je  pred Osnovnim sudom u Banjaluci počelo je, 20.12.2016., suđenje zbog nanošenja tjelesnih povreda Dejanu Spasojeviću, avgusta 2013. godine.


10.

Istovremeno, sudilo se i Spasojeviću zbog prijetnji upućenih Mirjani Lukač, supruzi Dragana Lukača.

Suđenje je objedinjeno pa se Lukač pojavio kao optuženi, njegova supruga kao oštećena, a Spasojević i kao optuženi i oštećeni. 


11.

Glavna rasprava je tri puta odgađana na prijedlog ministra Lukača, od aprila do 30.09.2017. 

Lukač i njegov tim "iskoristili" su novi Zakon, koji je stupio na snagu 17.08.2017., na osnovu čega je Osnovni sud odbacio optužnice zbog apsolutne zastare. Po novom zakonu, apsolutna  zastara nastupa nakon četiri godine.

Prihvatanjem tih odgađanja, Sud je inicirao "Solomonsko" rješenje i izbjegao da se očituje po optužnici. I postupio potpuno nezakonito, jer je trebalo suđenje da završi po Zakonu koji je važio u vrijeme njegovog početka.

Međutim, izmjena zakona zbog Lukača bila je više nego jasna poruka sudijama da se "ne igraju glavom"!

14. Odlično su je razumjeli, a sada je razoreni parlament na novim iskušenjima - mora ponovo doonijeti zakon koji će odgovarati Lukaču i na taj način dokazati da je ministar policije iznad zakona, kao i svaki njegov policajac za kojeg se sumnja "da su iznudili dokaze"!

15.
Opštepoznato je da su iznad zakona oni pripadnici policije koji su učestvovali u likvidaciji Davida Dragičevića (otet 18.03.2018., potom mučen i ubijen; Njegovo tijelo nađeno je 24.03.2018. na ušču Crkvene u Vrbas), kao i uništavanju i skrivanju dokaza, sve sa ciljem zaštite Naručilaca Ubistva, Ubica i njihovih saučesnika.  

a

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...