AKO VOLITE POLE OVO JE RECEPT ZA VAS: Za tren oka napravite krompir sa svježim sirom i oduševite ukućane…

Naš današnji recept dokaz je da ručak može biti izvrstan i bez mesa…

  • Gastro

  • 01. Avg. 2019  

  • 0

SASTOJCI

4 krompira

150 g svježeg krem sira

100 g kiselog vrhnja

1 vezica vlasca

ulje

sol i biber

PRIPREMA

Krompire operemo, osušimo, sa svih strana izbodemo vilicom, premažemo uljem i posolimo.

Ovako pripremljen krompir stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na rešetku, oko 50 minuta, ovisno od veličine.

Za to vrijeme u zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo svježi krem sir, sjeckani vlasac, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo.

Ovako pripremljen nadjev stavimo u hladnjak da se ohladi.

Gotov krompir izvadimo na tanjure na posteljicu od salate, s dvije strane ga pritisnemo prema unutra da se rastvori, nadjenemo ga pripremljenim nadjevom i poslužimo.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...