SAVRŠENA SALATA NA MEDITERANSKI NAČIN: Uz malo domaćeg paradajza, za tren oka do laganog cjelovitog obroka…

Naš današnji niskokalorični obrok idealan je kao salata, ali i kao glavni obrok u vrele ljetne dane

  • Gastro

  • 03. Avg. 2019  

  • 0

SASTOJCI

4 velika paradajza

125 g skuše u filetima iz konzerve

1 glavica luka

1 limun

2 kisela krastavca

6 crnih otkoštenih maslina

1 kašikica kapara

1 kašikica sjeckanog peršina

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i biber

PRIPREMA

Luk nasjeckamo, masline i kisele krastavce narežemo na kockice, limunov sok iscijedimo, a filete skuše ocijedimo.

Paradajzu odrežemo gornji dio pa izdubimo srednji mekani dio i stavimo ih odrezanom stranom na kuhinjski papir da se ocijede.

U zdjelu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, popaprimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo filete skuše i malo ih usitnimo viljuškom.

Potom dodamo kockice kiselih krastavaca i maslina, sjeckani luk, kapare, sjeckani peršin i sve zajedno dobro promiješamo.

Dobivenom mješavinom nadjenemo izdubljene i ocijeđene paradajze i stavimo ih u hladnjak da se ohlade.

Ohlađene nadjevene paradajze posipamo s još malo sjeckanog peršina, rasporedimo na tanjure i poslužimo.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...