DINO, ENZNO, BERND...; VOZIMO IH, A DA POJMA NEMAMO: Ovi su automobili ime dobili po znamenitim ličnostima, možda je i vaš limeni ljubimac među njima (VIDEO)

Mnoštvo velikana, poput oca i sina, Enza i Dina Ferrarija zaslužili su da neki od modela nose njihovo ime…

  • Auto

  • 04. Avg. 2019  04. Avg. 2019

  • 0

Pa je tako i Tazio Nuvolari pored Audija dobio još jedan koncept, Alfa Romeo Nuvola, koji je imenovan po nadimku maestra iz Mantue.

TOP 12 VOZILA KOJI NOSE IMENA VELIKANA

TVR Griffith


Divlja zvijer. Jedan od najuzbudljivijih automobila ikada napravljenih, Griffith je obilježio 1990-te, ostavljajući duboke crne tragove guma na asfaltu pri svakom polasku iz mjesta i vrteći se poput zvrka na svakom neprimjerenom brzinom pristupljenom zavoju. Ta je brzina, srećom, bila velika - na suhom. A gotovo svi su prodani u Engleskoj. Gdje kiša zna pasti ponekad. Najslabiji je model imao 240 KS, rudimentarni ovjes, stražnji pogon i nimalo vozačkih pomagala. Najjači sve to isto, samo uz 340 KS. I bio je prelijep. Oh da, to nije sve: postojao je i originalni Griffith, koji je 1960-ih nudio slične performanse u još sirovijem izdanju. I koji se nalazi pri vrhu svake liste najzastrašujućih automobila ikada proizvedenih.

Tko je bio Jack Griffith?
Potaknut uspjehom Cobre ovaj je Amerikanac izvadio motor iz svoje i ugradio petlitreni V8 u šasiju TVR Granture, predviđenu za triput manju litražu. Inače prodavač automobila, nagovorio je TVR da mu šalje automobile bez motora, ugrađivao ih i prodavao pod vlastitim imenom. Kasnije je pokušao i s drukčijim dizajnom, no u roku od dvije godine bankrotirao je i projekt je obustavljen, iako očuvani primjerci i danas mijenjaju boju donjeg rublja onima dovoljno hrabrima da ih pokušaju voziti.

...

Enzo Ferrari


Samouništavajući, najčešće crveni cestovni projektil zemlja-zemlja, čiji vlasnici ih razbijaju takvim tempom da su se na Internetu počele prodavati i majice kojima se poziva na spašavanje Enza kao ugrožene vrste. Svako desetljeće donosi novi superautomobil iz Maranella, a ovaj je zasad zadnji, dok se krajem ove godine ne pojavi najavljeni F70. Naziv ovog automobila nije Ferrari Enzo, kako mnogi pogrešno smatraju - ime modela službeno dolazi prije imena tvrtke. Tako bi vjerojatno bilo da Mađari imaju neovisnu automobilističku industriju, no ni inače nije presedan, kako su odavno dokazali Land Rover i Range Rover. Na Enzovoj je bazi nastao i Maserati MC12, tlocrtno najveći među superautomobilima.

Tko je bio Enzo Ferrari?
Čovjek kome u talijanskoj vojsci nisu dali pušku u ruke, nego ga zadužili da brine o mazgama. Pobornik teorije 'bolje prvi u selu...' samo je jednom u životu otputovao iz Italije, a rijetko napuštao i rodnu Modenu. Sa sitnom razlikom: pretvorio je svijet u globalno selo i natjerao sve, uključujući i Papu, da dolaze njemu u posjet, a ne on njima. Stvorio je najpoznatiju svjetsku tvornicu trkaćih i sportskih automobila i jedan od najjačih svjetskih industrijskih brandova. Sreća da mu nisu dali onu pušku.

...

Ferrari Dino


Ah, zapravo ne spada u ovo društvo. Naime, Originalni Dino, ovaj na slici, nije bio model nego je reklamiran kao posebna marka i nigdje na njemu nije bilo propetog konjskog znamenja. Tek će dosta kasnije Bertoneov nasljednik, čiju sliku ne želite vidjeti, biti priznat kao legitimni Ferrari (baš kao što je i drugi Enzov sin, Piero Lardi, na službeno priznanje morao čekati godinama). S druge strane, Dino 206 GT i 246 GT i danas je nepresušna inspiracija i jedan od najljepših, najutjecajnijih automobila ikada i gotovo ga svaki viđeni automobilistički dizajner proglašava omiljenim modelom. Tako da ne vidimo ništa sporno u tome da i mi nađemo izliku za još jedno objavljivanje slike.

Tko je bio Dino Ferrari?
Enigmatična figura. Sin jedinac koji to zapravo nije bio, od djetinjstva do jako prerane smrti krhka zdravlja, ali navodno omiljen i dobroćudan. Apokrifno je proglašen genijalcem i pripisane su mu zasluge za koncept V6 motora koji će donijeti tvrtki njegovog oca mnogo uspjeha u utrkama. Koliko ima istine u tim pričama ne zna se, no treba ih primiti s velikom dozom skepse. Ferrari je u to vrijeme bio pun inženjera-genijalaca i nije sigurno da je upravo mladi Alfredino pokrenuo taj razvoj.

...

Bugatti Veyron 16.4


Ili ga obožavate ili ga mrzite. No ako uistinu volite automobile trebali biste ga obožavati. Usprkos tome što pri najvećoj brzini posauga sve gorivo iz nemalog spremnika za točno dvanaest minuta, dok gume potpuno potroši za petnaest. Usprkos tome što u gradu prosječno troši više od četrdeset litara na sto kilometara. Usprkos tome što ga uglavnom voze isključivo prebogati skorojevići, a rijetko kada istinski zaljubljenici. Usprkos tome što košta kao sto dobro opremljenih primjeraka nekog malog gradskog automobila. I da, posve je opravdano biti neizlječivo, patološki ljubomoran na svakog sretnika koji ga je ikada provozao ili će to tek učiniti.

Tko je bio Pierre Veyron?
Iako je ostvario još nekoliko pobjeda za Bugatti tijekom tridesetih, ovaj je francuski automobilist najpoznatiji po tome što je u paru s Jean-Pierreom Wimilleom osvojio utrku 24 sata Le Mansa 1939. Njegova je uloga u tvornici bila mnogo značajnija, kao testni vozač i razvojni inženjer s Jeanom Bugattijem tvorac je legendarnog modela 57. Dobitnik je francuske Legije časti zbog sudjelovanja u Pokretu otpora tijekom drugog svjetskog rata.

...

Bugatti 18/3 Chiron


Krajem prošlog tisućljeća Volkswagen je ušao u fazu predstavljanja prototipa Bugattija zamalo pa većom brzinom od frekvencije izlaženja prosječnih auto časopisa. Većina tih prototipova bila je na ovaj ili onaj način inspirirana legendom o tvrtci iz Molsheima, malo koji više od Chirona. Djelo Fabrizia Giugiara sa središnje smještenim osamnaestcilindričnim motorom, ovaj je koncept bio prepun detalja koji su služili kao podsjetnik na slavne dane tridesetih. Na sreću, umjesto njega za proizvodnju je odabran nenostalgični Veyron, kao znak da se Bugatti okreće budućnosti, a ne prošlosti. No šteta je što nije napravljena barem mala serija, ako ni zbog čega drugoga a ono barem zbog toga da doživimo komercijalizaciju nekog automobila s čak osamnaest cilindara.

Tko je bio Louis Chiron?
Monte Carlo je vjerojatno prebivalište najvećeg broja pobjednika Velikih nagrada tijekom povijesti utrka, no samo je jedan i rođen ondje. Osobni vozač maršala Focha i Petaina, naočit muškarac i vrsan plesač čiju su trkaću karijeru i brze Bugattije financirale bogate partnerice ili, ponekad, njihovi ne baš o svim detaljima aranžmana informirani muževi, najstariji je vozač i osvajač bodova u F1 povijesti, sa 56 godina. Dvije godine ranije dobio je i reli Monte Carlo!

...

Audi Rosemeyer


Pomalo samozatajno Audi je tijekom 2000. predstavio koncept supersportskog automobila u kojem neki vide i preteču današnjeg R8. Ovaj je srebrni koncept ipak bio mnogo radikalniji, vukavši stilističke korijene iz šesnaestocilindričnog Auto Unionovog bolida u kojem se proslavio Bernd Rosemeyer i aerodinamičkih eksperimenata tridesetih. Središnje smješten V16 motor razvijao je snagu od 700 KS, a pogon je, razumljivo, u duhu Audijeve tradicije bio na sva četiri kotača. Polirana aluminijska karoserija također je nastavak tradicije slavne trkaće momčadi iz Zwickaua. Jedan od uspjelijih primjeraka retro dizajna nije ušao ni u limitiranu produkciju, što je šteta jer pravih Auto Uniona gotovo da i nema sačuvanih.

Tko je bio Bernd Rosemeyer?
Nitko nije uspio svladati nepredvidljive Auto Unione sa središnje smještenim motorom osim Rosemeyera, sjajnog motociklista koji nikada nije vozio druge trkaće automobile pa nije morao mijenjati tehniku. Arijevskog izgleda, ipak nije dopustio da ga se povezuje s nacizmom, ismijavajući se i bivajući veći od dnevne politike. Poginuo je pri 400 km/h, obarajući brzinski rekord na cesti - i ostao upamćen kao jedan od najboljih vozača utrka, ikada.

...

Audi Nuvolari Quattro


Pedeset godina poslije smrti Tazia Nuvolarija, vozača kojeg i danas mnogi smatraju najboljim svih vremena, Audi mu je posvetio ovaj koncept. Ne slučajno, dakako: Nuvolari je bio tvornički vozač Auto Uniona i njegovom je pobjedom na Kalemegdanu 1939., u trenucima početka rata, simbolički završena jedna od zlatnih (iako u biti srebrna) era automobilizma. Elegantne linije ovog GT koncepta možemo prepoznati u današnjem TT-u i A5, no niti jedan od njih ne postiže eleganciju i sklad Nuvolarija. Duboka prednja maska, ideja Waltera de'Silve koja potječe upravo s ovog koncepta, danas je pak postala zaštitni znak novijih Audija, baš kao i fascinantni V10 motor, paralelno razvijen i za Lamborghini.

Tko je bio Tazio Nuvolari?
Vječna inspiracija, čovjek koji je, kažu, izmislio kontrolirano proklizavanje automobilom kroz zavoje, osebujni individualac koji je rijetko kada vozio za najbolje momčadi, iako su svi priznavali da nema boljeg vozača od njega. Nikada nije popuštao niti se predavao, pobjeđivao je slomljenih udova, narušenog zdravlja... Bodovi? Prvenstva? Nemojte se šaliti. Taktiziranja u Nuvolarija nije bilo, postojala je samo jedna vodilja: pobijediti, danas i ovdje. U svakoj utrci.

...

Lamborghini Miura


Do Miure, sve je bilo jednostavno. Postojali su sportski automobili, koji su, iako se njima moglo voziti po običnim prometnicama, zapravo služili za utrke, i GT automobili, koji su služili za duga putovanja. Miura je konceptom bila sportski automobil, no njeni vlasnici nisu njom vozili utrke. Nisu ni išli na duga putovanja, jer je bila posve nepodesna za njih. Kupnjom Miure dokazivali su i pokazivali samo jedno: svoju financijsku superiornost. Tako su nastali superautomobili, čudna i racionalnom svijetu posve nepotrebna sorta, koju ipak obožavamo. A Miura, prva među njima, i danas je najsavršenija, najljepša, broj jedan, i nema prave konkurencije - remek-djelo koje je promijenilo svijet automobila za bogate.

Tko je bio Don Antonio Miura?
Ne možete kao običan bik s pašnjaka zalutati na kakvu prvoklasnu španjolsku koridu, ondje su pripuštena samo grla iz jedne od pet velikih loza koride: Cabrera, Navarra, Vasqueña, Vistahermosa i Gallardo. E, pa, jednog od bikova loze Gallardo u devetnaestom je stoljeću kupio uzgajivač Don Antonio Miura i stvorio dinastiju čiji su bikovi i danas jedna od dominantnih porodica u svijetu koride. I ne, ime nema nikakve veze s Kazuyoshijem Miurom, nekadašnjim igračem Dinama.

...

Lamborghini Gallardo


Gallardo je najbolji, najinteligentniji i najrazumniji Lamborghini svih vremena. Nije sklon kvarovima, smijete ga voziti i po mokroj podlozi, ponešto se vidi i prema straga, vrata se, začudo, otvaraju horizontalno... Usto, napravili su ih već više od deset tisuća komada, više no što je uopće napravljeno Lamborghinija prije potpadanja pod njemačku kapu. I da, dijeli podvozje i mnoštvo tehničkih detalja s Audijem R8. Rezervni dijelovi postoje, a i pri sklapanju su sve prišarafili i zalijepili gsje je trebalo. Ukratko, shvatili ste, ovo je Lamborghini kako ga zamišljaju njemački računovođe. Vjerojatno je s njim nestao duh nekadašnjih modela, no dok prodaja ide dobro i radnici primaju plaće, kako da to osuđujemo?

Tko je bio Francisco Gallardo?
Genetski inženjering na španjolski način. U osamnaestom je stoljeću ovaj kadiški stočar uzgojio iznimno borbenu i za koridu podobnu vrstu bikova, čiji potomci i danas nastupaju. Franciscovi su sinovi, tipično, sve proćerdali i poprodavali, tako da je ostalo samo ime. Koje na španjolskom, dojavljuju ljubitelji telenovela, znači „uglađen“. Isto to, na jednom još rasprostranjenijem jeziku, kaže se 'Galant'. Tako da, ako se usuđujete, možete nekom momku obrijane glave koji subotom parkira svoj Gallardo ispred lokala s cajkama reći da se njegov auto zove isto kao Mitsubishi, na vašu odgovornost. Mada nas ne bi iznenadilo da za koju godinu, kad im malo padne cijena, na cestama bude više Gallarda nego Galanta.

...

Citroën C4 Picasso


Blago ironičnom inverzijom umjetničkog procesa Citroën je po ocu kubizma, umjetničkog pokreta za koji je karakteristična razgradnja prikazanog na više istovremenih perspektiva, nazvao monovolumen, formu koja u jedno zbija različite aspekte i integrira automobil u jedinstvenu cjelinu. Mekanog dizajna, poput suncobrana na kotačima, originalnu Xsaru Picasso uistinu se nije mogao ni na koji način povezati s pokretom; noviji, uglatiji C4 Picasso već ima poveznica s kasnijom, sintetičkom fazom. Nažalost, stalo se na imenu: odavno uzalud čekamo specijalne edicije modela, ružičastu i plavu. Ili možda bar susret s gospođicama iz Avignona koje u svom Picassu dolaze na naš Jadran u potrazi za ljetnim avanturama.

Tko je bio Pablo Picasso?
Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Clito Ruiz y Picasso bio je poprilično poznat slikar, koji je u mladosti izvršio ekstreman utjecaj na svjetsku slikarsku scenu i, uz Kazimira Maljeviča, možda je i najvećim koracima pomaknuo prema apstrakciji, najznačajnijoj promjeni u povijesti te grane umjetnosti. Usto, za razliku od većine drugih velikih umjetnika, Picasso je doživio prepoznavanje i naplatu svog talenta još za života.

...

Citroën C-Metisse i Daewoo Matiz


Obilaženje oko vruće slikarske kaše? Prekrasan konceptni coupe sa četiri vrata visoke klase,koji je na određeni način najavio iskorak koji će Citroën napraviti serijom DS i minijaturni korejski bestseller referiraju se na još jednog slavnog slikara, ali izbjegavaju pritom biti doslovni, ostaju sitnim detaljima odmaknuti od njega. Neskromno, ali ne i posve neopravdano, oba su dizajnerski vrlo uspjeli, pokušavaju ugrabiti ponešto od inspiracije velikog umjetnika, ali ipak ostati samosvojni, a ne hommage. Oba automobila pokazuju nam više lica, Citroën kroz hibridni pogon, Matiz pak kroz različite inkarnacije. Na različitim tržištima ovaj je model prodavan i kao Daewoo i kao Chevrolet i kao Pontiac i kao FSO. Da bi se u nekom trenutku odgovornima upalila lampica, kresnula iskra, pa je ime promijenjeno u Spark.

Tko je bio Henri Matisse?
Jedan od velikih otaca suvremene umjetnosti, Matisse je pod utjecajem postimpresionista i japanske umjetnosti kreirao svoj šareni svijet i kolorističkim senzibilitetom bitno odredio razvoj slikarstva na početku dvadesetog stoljeća. Automobili nazvani po njemu trebali bi biti živih boja i jasnih, snažnih, odrješitih linija. A ne bi bilo naodmet ni ponešto konja - ta ipak je Matisse prvo ime fauvizma, pokreta čije su članove doslovce zvali 'divlje zvijeri'.

...

Ferrari 612 Scaglietti


Uzmete ime, dobro, zapravo prezime, jednog od najvještijih oblikovatelja lima ikada, posudite nekolicinu detalja s njegovih najpoznatijih kreacija, modernizirate i pustite na cestu. Samo da bi shvatili da se malo kome sviđa. Oni pristojni smatraju ga neupečatljivim ili vizualno neizbalansiranim. Oni iskreniji dosadnjikavim ili čak ružnim. Najmanje atraktivan Ferrari prošlog desetljeća nesumnjivo je sjajan automobil, no niti vizualno ima karizmu prethodnika, sjajnog 456, niti se moga mjeriti s ostatkom game. A tada je došao nasljednik, FF, i učinio da nam 612 najednom počne izgledati bolje... Dobra vijest za vrlo strpljive lovce na povoljne prilike: Scaglietti je kao rabljeni model osjetno jeftiniji od Fiorana, od kojeg je uistinu tek neznatno sporiji.

Tko je bio Sergio Scaglietti?


Čovjek koji je imao luđačku sreću. Otvorio je malu autolimarsku radionicu točno vis a vis nove Ferrarijeve tvornice u Maranellu. Pa se sprijateljioo s Enzom i Dinom i za svoj gušt počeo davati i u limu oblikavati svoje ideje, umjesto popravljanja skršenih Ballila. Iz tog su gušta nastali Testa Rossa, California, GTO... najklasičniji Ferrariji uopće. Danas je radionica u vlasništvu Ferrarija a on još za života doživio da proizvedu model nazvan po njemu. Umro je krajem prošle godine.

(SB / Autoportal)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...