BRZO, JEDNOSTAVNO, LAGANO: Danas pravimo salatu s tjesteninom na dalmatinski način..

Naš današnji obrok gotov je za 25 minuta, donosimo recept za četiri osobe…

  • Gastro

  • 06. Avg. 2019  

  • 0

SASTOJCI

250 g tjestenine

3 paradajza

200 g bijelog graha iz konzerve

125 g mozzarella sira

6 komada slanih inćuna

2 kašičice sjeckanog peršina

ekstra djevičansko maslinovo ulja

sol i biber

PRIPREMA

Mozzarellu narežemo na kockice, a paradajze očistimo, operemo, narežemo na četvrtine, izrežemo im sredinu i narežemo ih na kockice.

U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.

Za to vrijeme isfiletiramo slane inćune i čiste filete stavimo na stranu.

Kuhanu tjesteninu ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i premjestimo je u zdjelu za salatu.

Zatim dodamo narezani paradajz i mozzarellu, bijeli grah, sjeckani peršin, začinimo solju i biberom i nježno izmiješamo sastojke.

Potom preko salate složimo filete inćuna, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.

Dobar tek!

 

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...