Regija
OTKRIVAMO: Ko je Miodrag Davidović i zašto je bio omiljen u Beogradu tokom rata
Prije 8 min0
Naš današnji obrok gotov je za 25 minuta, donosimo recept za četiri osobe…
Gastro
06. Avg. 2019
0
SASTOJCI
250 g tjestenine
3 paradajza
200 g bijelog graha iz konzerve
125 g mozzarella sira
6 komada slanih inćuna
2 kašičice sjeckanog peršina
ekstra djevičansko maslinovo ulja
sol i biber
PRIPREMA
Mozzarellu narežemo na kockice, a paradajze očistimo, operemo, narežemo na četvrtine, izrežemo im sredinu i narežemo ih na kockice.
U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme isfiletiramo slane inćune i čiste filete stavimo na stranu.
Kuhanu tjesteninu ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i premjestimo je u zdjelu za salatu.
Zatim dodamo narezani paradajz i mozzarellu, bijeli grah, sjeckani peršin, začinimo solju i biberom i nježno izmiješamo sastojke.
Potom preko salate složimo filete inćuna, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
Dobar tek!
Regija
OTKRIVAMO: Ko je Miodrag Davidović i zašto je bio omiljen u Beogradu tokom rata
Prije 8 min0
Svijet
CARMEL AGIUS POTVRDIO: Evo do kada će biti izečena PRAVOSNAŽNA PREDSUDA RATKU MLADIĆU
Prije 18 min0
Estrada
BRENA I BOBA PRODALI GRAND I NAPUŠTAJU SRBIJU: Evo gdje se SELE i zašto baš SADA!
Prije 32 min0
Politika
RAZGOVARALI DODIK I ERDOGAN: Evo čime su bili POSEBNO ZADOVOLJNI
Prije 46 min0
Gastro
NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE, JEFTINIJE I UKUSNIJE: Danas pravimo izvrsni pečeni krompir punjen svježim krem sirom… (VIDEO)
10. Dec. 20190
Gastro
IMA I TO: Napravite palačinke od krompira, kao "prave" su
09. Dec. 20190
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo legendarne PEKSIMETE, još ako imate domaćeg kajmaka i sira… (VIDEO)
Prije 15h0
Gastro
OKUSI I MIRISI MEDITERANA: Danas pravimo grčki kruh sa feta sirom, nema mu ravna… (VIDEO)
09. Dec. 20190
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.