Regija
OTKRIVAMO: Ko je Miodrag Davidović i zašto je bio omiljen u Beogradu tokom rata
Prije 9 min0
Naš srednje kalorični obrok sprema se za 45 minuta, donosimo recept za četiri osobe
Gastro
09. Avg. 2019
0
SASTOJCI
600 g brašna
1 žlica suhog kvasca
1 žlica soli
350 ml vode
250 g ricotta sira
2 žlice timijana
4 smokve
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žlice meda
PRIPREMA
U veliku posudu stavimo brašno, kvasac i sol te promiješamo.
Postepeno dodajemo vodu dok ne dobijemo smjesu za pizzu.
Zatim smjesu dobro izradimo rukama, te stavimo u posudu, pokrijemo i ostavimo na toplom da se tijesto digne.
Nakon pola sata tijesto izvadimo na radnu površinu te izvaljamo kako bi istisnuli zrak.
Zatim tijesto premjestimo u lim obložen papirom za pečenje.
Na tijesto redom slažemo sir, timijan, smokve te polijemo maslinovim uljem.
Ovako pripremljenu pizzu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, na 10-15 minuta.
Nakon proteklog vremena, pizzu izvadimo iz pećnice, prelijemo medom te poslužimo.
Prijatno!
Regija
OTKRIVAMO: Ko je Miodrag Davidović i zašto je bio omiljen u Beogradu tokom rata
Prije 9 min0
Svijet
CARMEL AGIUS POTVRDIO: Evo do kada će biti izečena PRAVOSNAŽNA PREDSUDA RATKU MLADIĆU
Prije 19 min0
Estrada
BRENA I BOBA PRODALI GRAND I NAPUŠTAJU SRBIJU: Evo gdje se SELE i zašto baš SADA!
Prije 33 min0
Politika
RAZGOVARALI DODIK I ERDOGAN: Evo čime su bili POSEBNO ZADOVOLJNI
Prije 47 min0
Gastro
NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE, JEFTINIJE I UKUSNIJE: Danas pravimo izvrsni pečeni krompir punjen svježim krem sirom… (VIDEO)
10. Dec. 20190
Gastro
IMA I TO: Napravite palačinke od krompira, kao "prave" su
09. Dec. 20190
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo legendarne PEKSIMETE, još ako imate domaćeg kajmaka i sira… (VIDEO)
Prije 15h0
Gastro
OKUSI I MIRISI MEDITERANA: Danas pravimo grčki kruh sa feta sirom, nema mu ravna… (VIDEO)
09. Dec. 20190
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.