SPECIJALITET DANA: Danas za ručak pravimo salatu od krompira, tunjevine i jaja, nema joj ravne…

Za 50-ak minuta spremite izvrsni srednje kalorični obrok, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 21. Avg. 2019  

  • 0

SASTOJCI

400 g mladog kuhanog krompira

250 g tune iz konzerve

2 tvrdo kuhanih jaja

1/2 kašike vinskog sirćeta

2 mlada luka

2 paradajza

1 kašika sjeckanog peršina

ekstra djevičansko maslinovo ulje

šećer

sol i biber

PRIPREMA

Prije svega kuhani krompir ogulimo. Zatim krompir, jaja i mladi luk narežemo na ploške, a paradajz narežemo na šestine, odvojimo im kožu i mekanu sredinu, te tako očišćeno meso paradajza narežemo na kockice.

Potom pripremimo dressing tako što u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i vinsko sirće, dodamo kašiku šećera, začinimo solju i biberom, dobro izmiješamo pjenjačom, te dobivenim dressingom pokapamo dno zdjele u kojoj ćemo pripremiti salatu.

Po dnu složimo red ploški krompira, preko njega stavimo komadiće tunjevine, prekrijemo ploškama jaja, posipamo narezanim mladim lukom, prelijemo dressingom i ponovimo postupak.

Zatim kockice paradajza premjestimo u zdjelu od dressinga, dodamo sjeckani peršin, dobro promiješamo i dobivenom mješavinom prekrijemo salatu.

Tako pripremljenu salatu rashladimo u hladnjaku i poslužimo.

Prijatno!

 

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...