MEMIJA SVE DEMANTIRA: "Nisam imao nikakve poslove sa bilo kakvim narko kartelom..."!

Dementij Gordana Memije osnivača i direktora firme FOTO ART d.o.o. Sarajevo prenosimo u cijelosti

  • Društvo

  • 22. Avg. 2019  

  • 0

Poštovani,

Povodom preuzimanja sa web portala Žurnal.ba i objavljivanja članaka pod naslovom „ POVEZANI SA ITALIJANSKOM I JUŽNOAMERIČKOM MAFIJOM: Bosanski kartel "Tito i Dino" kontrolira narko tržište u Evropi “ dana 01.08.2019. godine i „" SB" EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Kako su mladići iz sarajevskog naselja Buljakov Potok, predvođeni Edinom Gačaninom, stvorili jedan od najmoćnijih narko-klanova u Evropi - "Dino i Tito"?!“ , te time iznijeli niz apsolutno netačnih tvrdnji, vezanih za poslovanje kompanije „FOTO ART“d.o.o. i mene osobno, kao osnivača i direktora iste, energično zahtjevam objavu demantija, u skladu sa KODEKSOM ZA ŠTAMPU I ONLINE MEDIJE BiH, kako slijedi:

1. Dana 01.08.2019. godine objavili ste tekst pod naslovom „ POVEZANI SA ITALIJANSKOM I JUŽNOAMERIČKOM MAFIJOM: Bosanski kartel "Tito i Dino" kontrolira narko tržište u Evropi “, autora Avde Avdića, a preuzet sa portala Žurnal.ba. U tome tekstu su insinuirane neistine o meni lično i o mojoj firmi „FOTO ART" d.o.o., pa ovim putem izjavljujem:

- Pod punom materijalnom, krivičnom i moralnom odgovornošću tvrdim da kompanija „FOTO ART“d.o.o. i Gordan Memija nisu imali bilo kakav poslovni odnos sa licima navedenim u istrazi „Tito i Dino“, niti su postojale bilo kakve transakcije između navedenih lica, kompanije „FOTO ART“d.o.o. i Gordana Memije.

- Poslovanje kompanije „FOTO ART“d.o.o. je potpuno transparentno i kontrolabilno, te se podaci u vezi s tim vrlo lahko mogu provjeriti u nadležnim državnim institucijama.

3. Dana 28.07.2019. godine objavili ste tekst pod naslovom„"SB" EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Kako su mladići iz sarajevskog naselja Buljakov Potok, predvođeni Edinom Gačaninom, stvorili jedan od najmoćnijih narko-klanova u Evropi - "Dino i Tito"?!“, , autora Senada Avdića, u kojem ste iznijeli neistine o meni i mojoj firmi „FOTO ART“d.o.o., pa ovim putem nedvosmisleno izjavljujem:

- Nisam saradnik Edina Gačanina i nemam ličnih ni poslovnh odnosa, a moja firma „FOTO ART“d.o.o. nema nikakvih poslovnih odnosa sa Edinom Gačaninom, niti sa bilo kojom od njegovih firmi.Ja, Gordan Memija, osnivač i direktor društva „FOTO ART" d.o.o., izjavljujem da nisam imao nikakve poslovne odnose sa bilo kakvim narko kartelom, da su mi tvrdnje koje se odnose na navodni narko kartel i pranje novca za isti potpuno nepoznate. Kompanija „FOTO ART"d.o.o. posluje već duže od dvije decenije vrlo transparentno sa eminentnim domaćim i stranim partnerima. Naši proizvodi i usluge su dobro poznati građanima BiH i regije, pa i svijeta. Zbog iznošenja neistina o poslovanju kompanije „FOTO ART"d.o.o. i mene kao njenog osnivača i direktora, direktno utičete na reputaciju „FOTO ART"d.o.o. i mene lično, čime kompanija „FOTO ART"d.o.o., ja kao njen osnivač i direktor, kao i moja porodica, trpimo ogromnu materijalnu i nematerijalnu štetu.

Ovim putem zahtijevam da sa portala slobodna-bosna.ba povučete sve tekstove u kojima iznosite neistine o kompaniji „FOTO ART"d.o.o. i Gordanu Memiji kao osnivaču i direktoru iste, te da javno objavite izvinjenje i prestanete neosnovano stavljati ime Gordana Memije i kompanije „FOTO ART"d.o.o. u kontekst sudjelovanja u pranju novca za navodni narko kartel „Tito i Dino".

Ukoliko zanemarite moj zahtjev, biću prinuđen pokrenuti postupak pred nadležnim sudom protiv Vas i svih drugih medija koji prenose neistine o kompaniji „FOTO ART"d.o.o. i o meni.

U sudskom postupku ću predočiti obimnu materijalnu dokumentaciju, iz koje će se jasno i nedvojbeno utvrditi da je sve, što je Žurnal pisao o kompaniji „FOTO ART"d.o.o. i Gordanu Memiji, sušta neistina.

S poštovanjem,

Gordan Memija

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...