ONA UVIJEK "PALI": Napravite musaku s piletinom i riješite "problem" nedjeljnog ručka

Jednostavna i malo lakša verzija musake koja ima manje masnoće jer umjesto mljevenog koristite pileće meso

  • Gastro

  • 25. Avg. 2019  25. Avg. 2019

  • 1

SASTOJCI:

500 gr pilećih prsa 

500 gr krompira 

2 mrkve 

2 luka 

2 kašike putera 

2 kašike brašna 

2 jajeta 

1 čaša milerama 

1/4 čaše mlijeka 

PRIPREMA: 

1. Krompir ogulite, izrežite na kriške, začinite. 

2. Na puteru propržite mladi luk, mrkvu i piletinu izrezanu na kockice. 

3. U piletinu dodati brašno, onda dodati vodu, posoliti, pobiberiti i dobro promiješati.

4. Kuhajte dok se sos ne zgusne. 

5. U namašćenu tepsiju poredati red krompira, pa meso, dok ne potrošite smjesu. 

6. Završite sa redom krompira i pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. 

7. Umutite jaja, mlijeko i mileram, preliti preko musake i peći još 15 minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...