IDEALNO PECIVO: Naprasvite hljeb sa susamom i lanom na ovaj način...

Hrskav hljeb sa mekanom unutrašnjošću i omiljenim sjemenkama

  • Gastro

  • 01. Sep. 2019  01. Sep. 2019

  • 0

SASTOJCI:

300 gr bijelog brašna 

200 gr integralnog brašna 

360 ml vode 

30 gr susama 

30 gr lana 

1 kašičica meda 

2 kašičice soli 

1 kvasac 

PRIPREMA: 

1. Kvasac uspite u posudu sa vodom i medom pa ostavite da nadođe. 

2. Pomiješajte obje vrste brašna pa dodajte sjemenke. 

3. Uspite vodu sa nadošlim kvascem i umijesite glatko tijesto. 

4. Ostavite da nadođe pa premijesite i stavite u šerpu sa poklopcem. 

5. Rernu ugrijte na maksimum pa na dno stavite posudu sa vodom. 

6. Pecite hljeb u rerni 50 minuta, pa otklopite i pecite još 5 minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...