ISKORISTITE IH MAKSIMALNO: Napravite punjene patlidžane na ovaj način i nećete pogriješiti

Ukusni, sočni i prosto savršeni

  • Gastro

  • 04. Sep. 2019  04. Sep. 2019

  • 0

SASTOJCI:

500 gr mljevenog mesa 

4 mala patlidžana 

2 čehne bijelog luka 

2 paradajza 

100 gr gauda sira 

PRIPREMA: 

1. Patlidžane operite i prerežite na pola. 

2. Posolite i ostavite da odstoje da izađe višak gorčine. 

3. Premažite ih maslinovim uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 15 minuta. 

4. Propržite sitno sjeckani luk, bijeli luk i mljeveno meso. 

5. Izdubite sredinu patlidžana i paradajz u mljeveno meso i dinstajte dok ne omekša. 

6. Punite patlidžane smjesom i poredajte ih u tepsiju. 

7. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni 30 minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...