AKO VOLITE PUNJENE PAPRIKE OVO MORATE PROBATI: Na brzinu napravite zapečeni paradajz s tunom i oduševite ukućane…

Naš današnji srednje kalorični obrok gotov je za 60 minuta, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 06. Sep. 2019  

  • 0

SASTOJCI

4 paradajza

150 g tune iz konzerve u komadićima

200 ml bešamel umaka

100 ml suhog bijelog vina

1 glavica luka

50 g naribanog parmezana

30 g crnih otkoštenih maslina

1 žlica sjeckanog peršina

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i biber

PRIPREMA

Paradajz očistimo, operemo, odrežemo gornji dio i izdubimo ih, a masline i luk nasjeckamo.

U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.

Zatim dodamo sjeckane masline, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari.

Potom ugasimo vatru, dodamo tunu iz konzerve, sjeckani peršin, ulijemo umak bešamel, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.

Dobivenom smjesom nadjenemo izdubljene paradajze, posipamo ih naribanim parmezanom, premjestimo ih u vatrostalnu posudu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...