KO KAŽE DA NE MOŽE BEZ MESA: Na brzinu napravite široke rezance s povrćem iz tave, obrok koji oduševljava i vegetarijance…!?

Naš današnji niskokalorični obrok sprema se za 40 minuta, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 09. Sep. 2019  

  • 0

SASTOJCI

400 grama širokih rezanaca

15 grama pinjola

10 komada zelenih maslina bez koštica

200 grama smrznutog graška

5-6 listova mladog kelja

1 sušeni peperoncino

4 režnja češnjaka

750 ml povrtne juhe

1/2 glavice ljubičastog luka

maslinovo ulje

PRIPREMA

Narežemo mladi kelj, ljubičasti luk i češnjak te zgnječimo zelene masline.

U tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo luk, posolimo, a zatim dodamo kelj i masline.

Kratko pržimo, a zatim dodamo i češnjak, peperoncine i pinjole.

Još malo pržimo pa dodamo široke rezance, povrtnu juhu i smrznuti grašak.

Kuhamo dok tjestenina ne omekša, odnosno dok se svi sastojci ne povežu.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...