SVAKO PEČENJE GA ŽELI: Napravite umak sa crvenim vinom

Sjajan preljev i za druge načine pripreme mesa.

  • Gastro

  • 09. Sep. 2019  09. Sep. 2019

  • 1

SASTOJCI:

500 ml crvenog vina 

200 ml pileće supe 

1 luk 

2 kašike putera 

1 kašika gustina 

1 kašičica šećera 

so 

biber 

PRIPREMA: 

1. Luk očistite i izrežite na tanke kriške. 

2. Stavite u šerpu zajedno sa vinom i šećerom pa kuhajte dok ne ispari više od polovine tekućine. 

3. Procijedite luk pa dodajte gustin koji ste umutili u malo vode i kratko prokuhajte. 

4. Dodajte puter, posolite i pobiberite pa servirajte. 

Prijatno!:)  

(SB/Domacica.com)      

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...