SAD JE PRAVO VRIJEME: "Spakujte" paradajz za zimnicu, za šta trebate kupiti samo dva sastojka

Isprobajte krajnje jednostavan recept koji je ispred vas

  • Gastro

  • 14. Sep. 2019  14. Sep. 2019

  • 0

SASTOJCI:

5 kg paradajza 

4 šolje bosiljka 

PRIPREMA: 

1. Paradajz operite i kratko obarite u kipućoj vodi. 

2. Ogulite kožicu i po želji ga stavljajte cijelog ili izrezanog na četvrtine. 

3. U teglu stavite red paradajza pa red rukom natrganog bosiljka. 

4. Pritisnite malo drvenom kutlačom i nastavite istim redostljedom puniti tegle. 

5. Dobro zatvoriti i staviti u šerpu sa vodom. 

6. Kuhati na laganoj vatri dok ne provrije i ostaviti da se krčka 20 minuta. 

7. Ostaviti da se ohlade u šerpi sa vodom i sve je spremno za konzumiranje. 

I uživajte tokom prohladnih dana.:) 

(SB/Domacica.com)      

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...