ZA PRSTE POLIZATI: Danas pravimo izvrsnu juhu od bundeve s prženim kruhom, nema joj ravne…

Naš današnji srednje kalorični obrok nastaje za 45 minuta, a nestaje u trenu…

  • Gastro

  • 16. Sep. 2019  

  • 0

SASTOJCI

500 g bundeve

3 jabuke

1 žličica svježeg đumbira

150 ml kokosovog mlijeka

100 ml vrhnja za kuhanje

200 ml povrtne juhe

2 kriške kruha

1/2 žličice muškatnog oraščića

suncokretovo ulje

bučino ulje

sol

PRIPREMA

Bundevu ogulimo, očistimo i narežemo na kockice. Kruhu skinemo koru i također narežemo na kockice. Narezane kockice kruha stavimo u zagrijanu tavu, malo ih pokapamo uljem i sa svih strana pržimo dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Pržene kockice kruha izvadimo sa strane.

U lonac na malo ulja dodamo narezanu bundevu i kratko prepržimo. U tavu s bundevom naribamo svježi đumbir promiješamo i čim se počnu ispuštati mirisi ulijemo povrtnu juhu, potom sastojke ostavimo da zavriju.

Za to vrijeme jabuke ogulimo i uklonimo srednji dio te dodamo u lonac s bundevom. Preko jabuka stavimo muškatnog oraščića, sve zajedno posolimo i pirjamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta.

Kad je jabuka i bundeva omekšala ulijemo kokosovo mlijeko i juhu da pokrije sastojke. Juhu pustimo da zavrije i potom izradimo kremastu juhu štapnim mikserom.

U kremastu juhu ulijemo još malo vrhnja za kuhanje da se svi sastojci povežu. Juhu serviramo u duboke tanjure, pokapamo s malo bučinog ulja i stavimo nekoliko kockica prženog kruha.

Dobar tek!

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...