ZA DORUČAK, UŽINU ILI LAGANU VEČERU: Na brzinu napravite izvrsni MEDITERANSKI SENDVIČ, niko mu ne može odoljeti…

Naš današnji niskokalorični obrok sprema se za 30 minuta, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 17. Sep. 2019  

  • 0

SASTOJCI

200 g repova kozica

4 kriške tamnog kruha

4 režnja češnjaka

200 g ocijeđenog, sjeckanog paradajza

80 g mladog luka

1 žlica bosiljka

1 žličica sjeckanog peršina

1 žličica začinskog bilja (majčina dušica i ružmarin)

1/2 limuna

maslinovo ulje

sol i papar

PRIPREMA

Repiće morskih kozica začinimo solju i paprom.

Mladi luk operemo pa ga narežemo na tanke ploškice.

Kriške kruha, u tavi na malo maslinovog ulja popržimo sa obiju strana dok ne porumeni, pa ga izvadimo na stranu.

U tavu dodamo još malo maslinovog ulja pa repiće morskih kozica i kratko promiješamo.

Zatim dodamo protisnuti češnjak, po ½ žličice začina ružmarina i majčine dušice.

Kada češnjak zamiriše dodamo kockice paradajza i na ploškice narezan mladi luk.

Sve zajedno začinimo sokom od pola limuna i po želji s još malo soli, papra i maslinovog ulja.

Poslužimo toplo, na tanjurima posuto prepečenim kriškama kruha.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...