SPECIJALITET DANA: Napravite izvrsne rustikalne PUNJENE PAPRIKE i oduševite ukućane…

Naš današnji kalorični obrok jednostavno se priprema, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 19. Sep. 2019  

  • 0

SASTOJCI

2 svježe žute paprike

4 kriške kruha (ciabatta)

1 režanj češnjaka

1 kašikica bijelog vinskog octa

100 g sira mozzarella

300 g paradajza

10 crnih otkoštenih maslina

2 kašike pinjola

1 kašika sjeckanog bosiljka

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i svježe mljeveni biber

PRIPREMA

Paprike operemo, prepolovimo i očistimo od koštica i peteljki, oprane paradajze narežemo na kriške, odstranimo im sredinu i kožu, te meso narežemo na kockice. Mozzarellu i kruh narežemo na kockice, a masline i listove bosiljka nasjeckamo.

U zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja i sirće, začinimo solju i biberom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke.

Zatim dodamo narezani paradajz, mozzarellu, kruh, masline, bosiljak i pinjole te sastojke nježno izmiješamo.

Polovice paprika premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih dobivenom mješavinom, pokapamo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...