DODIKOV SIN NI SAM NIJE SVJESTAN U ŠTO SE UVALIO: Nova žalba na tender za 17 miliona KM vrijedan sistem „Šuma RS-a“…

„Planet soft“ uputio je novu žalbu u postupku javne nabavke integralnog informacionog sistema „Šuma RS“, nakon što im je to preduzeće djelimično prihvatilo prvu žalbu. Nova žalba upućena je Kancelariji za razmatranje žalbi BiH, a otvaranje ponuda, zakazano za pet dana, trebalo bi da bude odgođeno

  • Ekonomija

  • 21. Sep. 2019  

  • 0

„Šume“ su tender za nabavku usluga izrade integralnog informacionog sistema raspisale 29. jula, a rok za prijem ponuda je bio 28. avgust, ali se firma „Planet soft“ žalila na tendersku dokumentaciju. „Šume“ su prije par dana objavile novi rok za prijem ponuda – 25. septembar ove godine.

Vlasnik i direktor kompanije „Planet soft“ Vedran Jarić, koji je tvrdio da je cijena sistema prenaduvana, a uslovi u tenderu namješteni za firmu „Prointer“, kaže da je usvojen jedan dio žalbe, oko 30 odsto, dok ostatak nije, zbog čega je upućena žalba Kancelariji za razmatranje žalbi BiH.

“Samo su uradili kozmetičke izmjene tendera, a ne suštinske. “Šume” moraju odgoditi otvaranje ponuda, vjerovatno još nisu dobili od Kancelarije obavještenje da smo mi uložili žalbu”, rekao je Jarić.

Iz “Šuma RS” ni nakon 20 dana nema odgovora na pitanja o navodima iz žalbe “Planet softa”.

Portal CAPITAL o ovoj nabavci pisao je u više navrata, a nakon objave teksta Cijena informacionog sistema sa 5,5 miliona skočila na čak 17 miliona KM!, oglasio se Jarić sa tvrdnjom da je cijena prenaduvana, a uslovi namješteni za „Prointer“.

Reagovali su i iz “Prointera” odbacivši Jarićeve navode, ali ističući da su spremni da „…doprinesu unapređenju poslovanja u tom javnom preduzeću“.

Naime „Šume“ su još u septembru 2017. godine planirale da izdvoje 5,5 miliona KM za nabavku novog informacionog sistema.

Međunarodni tender za nabavku integralnog informacionog sistema, navedene vrijednosti, raspisan je prvi put u junu prošle godine.

Na tender se javio samo „Prointer ITSS“ koji je za taj posao tražio čak 15,7 miliona KM, odnosno tri puta više od plana, zbog čega je javna nabavka poništena, objavio je CAPITAL.

Vlasti Srpske su procjenu „Prointera“ shvatili ozbiljno, pa su je čak i pretplatili, te za informacioni sistem „Šuma“ odlučili da daju više od 17 miliona KM.

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo finansija RS da u Budžetu RS za 2020. i 2021. godinu planira oko 12 miliona za taj sistem, dok je prvobitnih 5,5 miliona ranije obezbijeđeno u fondu „Partner“.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da je njegov sin Igor Dodik povezan sa kompanijom „Prointer ITSS“.

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...