SUTRA MOGU I PUNJENI PATLIDŽANI: Evo i recepta...

Jednostavno, delikates

  • Gastro

  • 28. Sep. 2019  28. Sep. 2019

  • 0

SASTOJCI:

4 patlidžana 

250 gr mljevenog mesa 

1 luk 

2 čehne bijelog luka 

1 paradajz 

2 kašike paradajz pirea 

3 kašike ulja 

2 kašike milerama 

100 gr gauda sira 

PRIPREMA: 

1. Patlidžane oprati i prepoloviti. 

2. Izvaditi sredinu, posoliti i ostaviti da odstoje. 

3. Ocijediti, osušiti i pouljiti. 

4. Staviti u tepsiju i peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta. 

5. U tavi propržiti luk i dodati meso.

6. Dinstati ga dok ne bude gotovo pa dodati paradajz, paradajz pire i malo vode. 

7. Pustiti da se ohladi pa dodati kašiku milerama. 

8. Patlidžane puniti smjesom i posuti sirom. 

9. Peći u rerni još 15-ak minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)    

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...