ZA SVE PRILIKE: Napravite ovaj hrskavi domaći hljeb i bježite od pekare

Ukusni hljeb sa hrskavom korom i mekanom unutrašnjošću

  • Gastro

  • 02. Okt. 2019  02. Okt. 2019

  • 0

SASTOJCI:

500 brašna 

125 ml mlijeka 

125 ml vode 

1 kašika ulja 

1 žumance 

1 kvasac svježi 

so 

PRIPREMA: 

1. Izmrvite kvasac u mlakoj vodi i pustite da nabubri. 

2. Brašno pomiješajte sa solju pa dodajte vodu sa kvascem, mlijeko, žumance i ulje i zamijesite glatko tijesto. 

3. Ostaviti da odstoji sat vremena pa premijesiti i ostaviti još sat vremena. 

4. Prebacite u nauljenu tepsiju i ostaviti da nadođe pola sata pa peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 45 minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)    

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...