VEĆ UJUTRO PRIPREMITE IH ZA DORUČAK: Napravite domaće kroasane na ovaj način

Mekani kroasani koji se tope u ustima

  • Gastro

  • 03. Okt. 2019  03. Okt. 2019

  • 0

SASTOJCI:

700 gr brašna 

400 ml mlijeka 

100 gr + 2 kašike putera 

1 jaje 

1 kašika šećera 

1 kašika kvasac 

prstohvat praška za pecivo 

PRIPREMA: 

1. Kvasac otopite sa šećerom u mlakom mlijeku i ostavite da nadođe. 

2. Dodajte jaje, brašno, otopljeni puter i umijesite glatko tijesto. 

3. Podijelite na 8 dijelova i ostavite pola sata da nadođe. 

4. Razvucite 4 loptice tijesta pa tri premažite puterom. 

5. Poslažite jednu na drugu završavajući sa nenamazanom. 

6. Ponovite sa ostatkom tijesta. 

7. Razvucite oklagijom i podijelite na 16 dijelova. 

8. Zamotajte u kroasane i poredajte na tepsiju. 

9. Ostavite ih da odstoje pola sata pa premažite puterom i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 15 minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)     

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...