OTVORENO PISMO GLAVNOM ŠEFU POSEBNOG ODJELJENJA ZA SUZBIJANJE KORUPCIJE I NAJTEŽIH OBLIKA ORGANIZOVANOG KRIMINALA: „Da li ćeš početi da vodiš istrage protiv Selaka i Nešića, zbog kriminalnih djela ili nastavljaš DA IH ŠTITIŠ“?!

Minimalna zarada Selaka i Familije (njih četvoro) na ovom projektu je pet miliona KM, pod uslovom da su za otimačinu zaista platili milion KM, bar onim koji su im pomogli da se nezakonito domognu zemljišta i izvrše prenamjenu

  • Mini market

  • 10. Okt. 2019  

  • 0

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

1.

Uputio sam Miodragu Bajiću, šefu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pitanja koja se odnose na kriminalne radnje Gorana Selaka, narodnog poslanika SP-a i direktora KZP Banjaluka.

2.

Bajića sam pitao da li je istraživao/istražuje ili će tek istraživati neki od zaista brojnih zločinačkih postupaka Selaka, zvanog “Osnovac” i uljudno zatražio od njega da mi u razumnom roku, do 14.10.o.g., odgovori na upit.

3.

Znam da Bajić ne voli kada mu pišem, jer ne radi ništa, pa nema šta odgovoriti, ali nije ni meni, iz istih razloga, baš milo pisati mu, ali šta da se radi - Bajić, nažalost, predstavlja “instituciju”.

4.

Bajića sam, između ostalog, pitao i oko 12 dunuma otetog zemljišta u blizini “Incela” gdje se gradi stambeno-poslobni objekat od 20.000 m2.

5.

Da podsjetim, vrijednost cijelog posla je cca 33 miliona KM, od čega Selaku i Familiji pripada 18 posto, odnosno oko šest miliona KM.

Minimalna zarada Selaka i Familije (njih četvoro) na ovom projektu je pet miliona KM, pod uslovom da su za otimačinu zaista platili milion KM, bar onim koji su im pomogli da se nezakonito domognu zemljišta i izvrše prenamjenu.

 

 

6.

Spreman sam pomoći Bajiću; Naveo sam da je četvoro članova Familije u vlasništvu zemljišta; Jedan od njih je Goran Selak, druga osoba je S.M., a treću i četvrtu bi mogao da otkrije on sam u akciji koja bi se, recimo, mogla nazvati "Kran"!

Hm, čini mi se da se jedna od njih mota oko Skupštine Grada Banjaluka, pa bi Bajiću mogao “pripomoći” Igor Radojičić!

7.

Uopšte ne sumnjam da Bajić vrlo precizno zna o kome se sve, osim Selaka, radi, ali on ne radi ništa, jer su svi narečeni dio Režima, koji je opustošio Republiku Srpsku.

8.

I Bajić je dio tog istog Režima, a posao mu se sveo na “Uvid u Upisnik”, a, ponekad, i na “uvid u spis Okružnog tužilaštva”, kada je, nakon toga, načinio brojne falsifikate i napisao još brojnije izmišljotine.

9.

Kako god, ostaje da se nadam da će Bajić doživjeti Proviđenje i početi da radi svoj posao - optužuje i hapsi kriminalce i ubice, a ne da ih štiti, kao što je to činio svih proteklih godina.

I, kako se čini, nastavlja sa ustaljenom “tužilačkom” praksom, direktno usmjerenom protiv građana.

10.

Na to mi ukazuje sledeća činjenica - Bajiću sam, 02.10. o.g. poslao i pitanja oko Nenada Nešića, nasilnog, bahatog, bezobzirnog kriminalca, koji je za samo tri godine opljačkao desetine miliona KM. 

G. Bajiću, 

molim Vas da mi u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama odgovorite na sledeća pitanja:

1. Da li Posebno odjeljenje, odnosno Republičko tužilaštvo, vodi ijednu istragu protiv Nenada Nešića, v.d. direktora JP "Putevi RS", zbog sumnji da je oštetio to JP za desetine miliona konvertibilnih maraka?

2. Koliko su nadležni organi MUP RS podnijeli Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv Nenada Nešića i da li su po tim krivičnim prijavama pokrenute istrage ili su donesene naredbe o njihovom odbacivanju?

Molim Vas da mi najhitnije odgovorite na ova pitanja, zbog postojanja osnovane sumnje da Nešić nemilosrdno reketira putarska preduzeća, od kojih je neka doveo do uništenja, ali i zbog činjenice da nastavlja da to čini, nanoseći teške štete budžetu RS i tim firmama. 

Takođe Vas molim da mi odgovorite da li ste provjeravali da li je Nešić završio pravni fakultet, gdje, kada i kako, s obzirom na to da postoje indicije o tome da je njegova diploma sporna?

11.

Bajić nije odgovorio ništa: Ili nije stigao da izvrši uvid u Upisnik ili i dalje ostaje na putu zaštite kriminala i kriminalaca.

12.

Kako god da je, Bajića podsjećam da je Nešić, kada je došao na čelo JP “Putevi RS” bio dužan UIO BiH i Poreskoj upravi RS cca 1,2 miliona KM (još uvijek nije platio te dugove), a da sada posjeduje imovinu vrijednu desetine miliona KM i, kako sam tvrdi, sedam miliona keša.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...