KRALJICA TRPEZE: Danas prvo napravite begovu čorbu, pa poslije možete šta god hoćete; evo i recepta...

Begova čorba spada u malo jače čorbe, stoga se čak može praviti i kao glavno jelo

  • Gastro

  • 13. Okt. 2019  13. Okt. 2019

  • 0

SASTOJCI:

1/2 kg pilećeg mesa 

200 gr mrkve 

50 gr bamije 

2 dl pavlake 

sok od limuna 

so 

biber 

korijen celera 

peršun 

malo putera 

2 kašike brašna 

PRIPREMA: 

1. U lonac dodajte meso i povrće, pa stavite da se kuha na srednjoj temperaturi.

 2. Kada se svi sastojci skuhaju procijedite i isjeckajte meso i povrće na kockice. 

3. U drugu šerpu dodajte malo maslaca i brašno, te brašno propržite. 

4. Brašno potom zalijte vodom u kojoj ste kuhali meso. 

5. Dodajte meso i povrće i kuhajte oko 15 minuta. 

6. U međuvremenu skuhajte bamiju, dodajte je u supu i kuhajte još malo. 

7. Pri serviranju čorbe u tanjire dodajte pavlaku.  

Prijatno!:) 

(SB/Domacica)    

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...