ŠTA JE DAČIĆ TRAŽIO OD DODIKA: Koji kriminalac mora da leti...?

Razlog Dačićevog zahtjeva leži u teškom sukobu koji bukti ...

  • Politika

  • 14. Okt. 2019  

  • 1

Ivica Dačić, predsjednik Socijalističke partije Srbije, nedavno je zahtijevao od Milorada Dodika, lidera SNSD-a, da smijeni Gorana Selaka, narodnog poslanika SP-a, sa pozicije direktora KPZ Banjaluka.

Razlog Dačićevog zahtjeva leži u teškom sukobu koji bukti unutar Socijaličke partije u RS, gdje Selak, po nalogu Dodika, pokušava da smijeni Đokića sa liderske pozicije. Dodik je napao SP, kao što je, nakon lanjskih oktobarskih izbora, demolirao DNS, koji je trenutno navodno "obustavili djelovanje u koaliciji", što je tragikomična definicija straha krhotina stranke Marka Pavića.Dačić je podržao Đokića, a Dodiku poručio da Selaka ukloni sa pozicije direktora KPZ do njegovog (Dačićevog) dolaska u Banjaluku.

Međutim, Dodik je nastavio sa podrškom “Osnovcu” Selaku, koji je duboko involviran u brojne kriminalne radnje i nastavlja sa njima. Dodik ne odustaje od smjene Đokića, prvo sa pozicije ministra energetike, a potom i sa liderskog mjesta u SP-u. Dodik je Selaka posjetio u kafančuri “Sudnica”, što samo po sebi svjedoči o “političkom” nivou obojice.Čak su se i uslikali, zajedno sa Slobodanom Stanarevićem, načelnikom Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka, koji je involviran u Selakove prevare sa zemljištem u blizini “Incela”. Već sam pisao o tome, a Selak i Familija trebalo bi da zarade, nelegalno, pet miliona KM na otetom placu, gdje se gradi stambeno-poslovni objekat od 20.000 m2.

Koliko je dubok sukob Đokića i Selaka svjedoči i podatak da na društvenim mrežama Gradskog odbora socijalista Banjaluke nije objavljena slika lidera te stranke sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Rusije. (Nakon slikanja sa Đokićem, Putinu je preostalo da se još jedino slika sa Dušankom Dušom Majkić i par načelnika opštinskih odjeljenja).Đokić, poznat i kao Bakimgemboj, slikao se sa Putinom, 02.10. ove godine, na forumu “Ruska energetska sedmica 2019”. Slikanje mu je “sredio” Dačić. Nakon Putina, Đokić se slikao i sa Dačićem, 08.10.2019., koji ga je tada javno podržao na poziciji predsjednika SP-a.Međutim, Selak, koji je predsjednik socijalista Banjaluke, naredio je da se fotografija Putina i Đokića, na kojoj se rukuju, ne objavi na zvaničnim stranicama Gradskog odbora, kao ni slika Dačića i Bakingemboja.

Potom je Selak, koji kao lakej voli da otvara vrata automobila Dodiku, sa narečenim sredio slikanje u kafančuri “Sudnica”, jer za Selaka je Dodik ravan Putinu. Zaista je začuđujuće da se na slici nisu našli i brojni kriminalci koji su uz Selaka, a koji prijete svim onim što kritikuju “Osnovca”. Možda zato što se kafana ne zove “Robija”?!

Istina, ništa manji kriminalac od Selaka nije ni Bakingemboj Đokić, protiv kojem je nadležnom tužilštvu podneđena krivična prijava za malverzacije sa koncesijom datom TE Stanari.“Uvidom u upisnik kojeg vodi Posebno odjeljenje tužilaštva utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dana 25.01.2019. godine dostavilo ovom tužilaštvu Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama koje se odnose na izuzimanje relevantne predmetne dokumentacije, a u vezi sa poslovanjem EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari d.o.o. Stanari.

Ovaj predmet još uvijek se nalazi u fazi provjera, odnosno prikupljanja informacija i potrebnih obavještenja”, odgovorili su mi iz Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva kojim komanduje Miodrag Bajić, 11.09. ove godine.

Dodikova otvorena podrška Selaku, što jeste dolazak u Selakov bircuz, nije samo ohrabrenje da skine Đokiću “glavu”; Ujedno je i podrška kriminalcima, koje šef BL odbora SP-a kontroliše, da nastave da jurišaju na sve one koji kritikuju “Osnovca” i u to nema nikakve dileme.

Takođe pokazuje/dokazuje da je Selak teško uzdrman i da mu je neophodna sva moguća pomoć. Ako treba i za najprljavije i najgnusnije akte.

Selak ne zna da je Dačić tražio od Dodika njegovu neobrazovanu “glavicu”, a Dodik, koji ima namjeru da preko “Osnovca” preuzme i SP, nastavlja sa tim pokušajima!

Da bi Selaka motivisao da Đokića detronira, Dodik mu je, kako sam već pisao, obećao poziciju Dragana Lukača, šefa beskrupulozne Hunte, koja hara Republikom Srpskom.

(Nema dileme da Lukača teba smijeniti, ali i da na njegovo mjesto treba dovesti nekog normalnog.)Selak je prihvatio ponudu i jurnuo na Đokića, ali ni Bakingemboj nije bez snage unutar socijalista. Selaka je za Lukačevu poziciju kandidovao Veljko Vukelić, premijer u sjenci; Dodikov kum koji upravlja brojnim resursima u RS, iako nema ni državljanstvo BiH. Radovan Kilavi Višković je tek Klovn koji, za razliku od Vukelića, ne upravlja ničim.

Vukelić je poznat po tome što je uništio sve što je očima vidio, a već godinama uništava brojne resurse Republike Srpske. Vukelić je matori udbaš, iz kategorije "Najmračnije i najprljavije Podzemlje koje ne preza ni od likvidacija".Jedna od najodanijih Vukelićevih marioneta u RS jeste Milimir Govedarica, Republički pravobranilac. Milimir Govedarica, poznat i kao “Miš Mekinjaš”, potpuno je nekompetentan za taj posao, jer nema pojma šta bi uopšte trebalo da radi sem onog što mu Vukelić naredi.I Selak je Vukelićev sluga, a nedavno su u Inđiji, gdje Vukelić inače živi i gdje mu na ruke donose “keš” od iznuda, razgovarali o tome kako će Selak upravljati MUP-om, nakon što ga preuzme. I kome treba da se skine “glava”!

Sve navedeno svjedoči da Selak nije baš velike pameti, što bi rekao narod, jer Dodik ne smije smijeniti Lukača, a i kada bi se usudio da to učini, na njegovo mjesto bi doveo nekog iz SNSD-a, a ne polupismenog falsifikatora. Sukob u SP-u će se nastaviti, a Dačić čeka vrlo strpljivo da Dodik izvrši izdato mu naređenje, dok Dodik i dalje strpljivo cijepa socijaliste.

http://slobodanvaskovic.blogspot.com

loading...

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...