SPECIJALITET DANA: Malo riže, malo graška i eto ručka za čistu desetku, napravite RIZI-BIZI i oduševite ukućane…

Poznato i ukusno jelo koje svi vole, može biti glavni obrok ili biti posluženo kao prilog skoro svakom jelu

  • Gastro

  • 15. Okt. 2019  

  • 0

SASTOJCI

160 g graška iz konzerve

280 g riže

1 kašika maslaca

1/2 glavice luka

600 ml povrtne juhe od kocke

ulje

sol

bijeli biber

PRIPREMA

U loncu, na mješavinu maslaca i maslinovog ulja dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo ga na laganoj vatri dok ne omekša. Zatim dodamo rižu, prstohvat bijelog bibera i kratko pržimo. Potom ulijemo povrtni temeljac i ostavimo da zavrije.

Kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10 minuta.

Zatim umiješamo grašak iz konzerve, malo maslinovog ulja, poklopimo i ostavimo pet minuta, te poslužimo.

Dobar tek!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...