NAKON BOJKOTA NASTAVAK SJEDNICE VIJEĆA MINISTARA BOSNE I HERCEGOVINE: Na stolu vruće teme...

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, čije je održavanje prethodno odgođeno zbog nepostojanja kvoruma za rad i odlučivanje, zakazana je za danas u Sarajevu

  • Vijesti

  • 15. Okt. 2019  

  • 0

Na predloženom dnevnom redu su materijali Ministarstva bezbjednosti BiH, koji se odnose na stanje u oblasti migracija u državi u vezi sa povećanim prilivom migranata. 


Materijale čine informacije sa sveobuhvatnim planom mjera i aktivnostima za efikasno upravljanje migrantskom krizom, o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, o stanju u oblasti migracija za jun, jul i avgust, te prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Na dnevnom redu je i više nacrta odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora, među kojima je i protokol o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije i memoranduma o razumijevanju između Hrvatske, BiH i Crne Gore o sprovođenju "Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske, BiH i Crne Gore 2014-2020".

Ministri bi trebalo da razmatraju i prijedlog odluke o imenovanju komisije za kupovinu objekta za smještaj diplomatsko-konzularnog predstavništva Bosne i Hercegovine u Podgorici, te informaciju o radu u prošloj godini Zajedničkog komiteta za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ, zaključno sa aprilom.

Na prijedlog Ministarstva odbrane, na sjednici će se naći i informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2020. godinu.

Na sjednici će biti razmatran i izvještaj o radu državnih predstavnika imenovanih u sastav mješovite komisije za praćenje sprovođenja sporazuma Savjeta ministara i Vlade Crne Gore o graničnim prelazima za međunarodni promet i sporazuma Savjeta ministara i Vlade Crne Gore o graničnim prelazima za pogranični promet za period od 16. oktobra prošle do 16. aprila ove godine.

Biće razmatran i izvještaj o radu Komisije za NATO integracioni proces BiH za period od 1. decembra 2018. do 1. jula ove godine.

Na dnevnom redu je i izvještaj o sprovedenoj proceduri po javnom oglasu za izbor i imenovanje generalnog direktora i dva zamjenika generalnog direktora u Direkciji za civilno vazduhoplovstvo BiH i prijedlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Zbog odsustva šest ministara, 3. oktobra sjednica Savjeta ministara Bosne i Hercegovine prekinuta je ubrzo nakon što je počela i potom odgođena za danas.

Na telefonskoj sjednici, koja je održana istog dana, donesena je odluka o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period od oktobra do decembra u iznosu od 237.500.000 KM.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...