DA TJESTENINA IMA BOLJI OKUS: Napravite Bolognese sos na ovaj način i uživajte

Jedan od prvih recepata koji sam napravila i definitivno jedan od najpopularnijih sosova za pastu

  • Gastro

  • 21. Okt. 2019  21. Okt. 2019

  • 0

SASTOJCI:

500 gr mljevenog mesa 

2 velika luka 

2 mrkve 

1l paradajz sosa 

4 čehna bijelog luka 

bosiljak 

so 

biber 

malo šećera 

maslinovo ulje 

PRIPREMA: 

1. Luk isjeckati na kockice i propržiti na maslinovom ulju. 

2. Dodati mrkvu i bijeli luk pa još malo dinstati.

3. U dublju šerpu staviti luk, bijeli luk, mrkvu i mljeveno meso, začiniti i dinstati dok meso ne bude na pola gotovo. 

4. Zaliti paradaj sosom, provjeriti da li je dovoljno začinjeno i po potrebi malo pošećeriti. 

5. Kuhati 30-ak minuta dok se sos ne sjedini. 

6. Na kraju dodati malo svježe sjeckanog bosiljka i poslužiti. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...