IZVANA HRSKAV, A UNUTRAŠNJOST...: Napravite savršeni pečeni krompir na ovaj način

Izvana hrskav, unutrašnjost nevjerovatno mekana, a možete ga služiti kao predjelo ili kao meze

  • Gastro

  • 04. Nov. 2019  04. Nov. 2019

  • 0

SASTOJCI:

1 kg krompira 

maslinovo ulje (po želji) 

začin (izbor po želji) 

PRIPREMA: 

1. Krompir oguliti i isječi na polovice. 

2. Kuhati deset minuta u slanoj vodi. 

3. Nakon toga poredati u nauljen pleh u jednom sloju, što je jako važno, i peći 30 minuta. 

4. Izvaditi pleh iz rerne, svaki krompir pojedinačno blago pristisnuti gnječilicom za pire. 

5. Začine pomiješati sa 3 kafene kašike maslinovog ulja i premazati preko krompira. 

6. Vratiti u rernu na još 30 minuta, sve dok ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!:)  

(SB/Domacica.com)      

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...