RAMIZ TURULJA, KONAKOVIĆEV "BIZNISMEN" ODGOVORIO SDA-u "Ako sam član podzemlja, zašto me vaš predsjednik Bakir nekada cijenio i hvalio, a moju moju kćerku nosio na ramenima?!"

Na optužbe Kantonalnog odbora SDA odmah je reagirao prozvani Ramiz Turulja, koji je na svom Facebook profilu demantirao da je funkcioner Stranke naroda i pravde

  • Mini market

  • 09. Nov. 2019  09. Nov. 2019

  • 1

Nakon što je Bakir Izetbegović nedavno kritizirao američkog izaslanika Matthewa Palmera zbog otvorene, neosnovane podrške koju je u Senatu SAD dao Vladi Kantona Sarajevo, slične kritike je sarajevski ogranak Stranke demokratske akcije uputio Ericu Nelsonu, ambasadoru SAD u Bosni i Hercegovini.

Kantonalni SDA je u svom saopćenju naveo da Nelsonov "pokušaj da ovu Vladu pedstavi kao izraz demokratske volje građana predstavlja grubi falsifikat. Ova vlast nije nikakav izbor građana, već stvar "postizbornog inženjeringa i neprincipijelnih koalicija".

Kantonalni odbor SDA je opovrgavajući pohvale koje su (pored ostalih i od nekih zapadnih diplomata, uključujući i Palmera i Nelsona) Vladi Kantona upućivane zbog njene antikoruptivne poltike, navela niz primjera koji govore suprotno.

NAKON PALMERA KRITIKOVAN  NELSON, KO JE SLJEDEĆI?

Jedan od njih je i fotografija koju je ovih dana objavio Haris Bašić, ministar privrede KS. "Na njoj se osim njega, premijera Forte, ministra Admira Katice i predsjedavajućeg SKS-a Elmedina Konakovića, nalazi i Ramiz Turulja, funkcionera Naroda i Pravde.".

Za Turulju Kantonalni odbor SDA kaže: "Turulja, koji se, dakle, nalazi u krugu najviših zvaničnika Vlade KS po mjeri ambasadora Nelsona, osoba je iz podzemnog miljea." 

Na optužbe Kantonalnog odbora SDA odmah je reagirao prozvani Ramiz Turulja, koji je na svom Facebook profilu demantirao da je funkcioner Stranke naroda i pravde. Turulja, koji za sebe tvrdi da je samo prijatelj Elmedina Konakovića i član i simpatizer stranke na čijem je on čelu, prozvao je predsjednika Kantonalne SDA Asima Sarajlića, za kojeg je napisao da "posjeduje nekoliko stanova u Sarajevu i nekoliko evropskih zemalja".

Turulja za sebe tvrdi da je skromnog imovinskog stanja, za razliku od Sarajlića, kao i da nikada nije bio na sudu, dok se protiv Sarajlića, poslanika u Parlamentu BiH još uvijek vodi sudski proces zbog nezakonitog posredovanja u zapošljavanju u javnim preduzećima.

U Turuljinom obraćanju posebno je zanimljiva fotografija koju je postavio na svom Facebook profilu. U potpisu on objašnjava da su "na slici predsjednik SDA i njegova supruga, diektorica Kliničkog centra":

"Na ramenima predsjednika SDA je moja kćerka. Tada sam bio super momak, istaknuti privrednik... Imam ja još puno slika, pa eto...", završio je svoje reagiranje u prijetećem tonu Ramiz Turulja. (Fotografiju ko želi može vidjeti na Turuljinom FB profilu, op.a.)

ŠALE, POŠALICE I ŠAJE

Bolje upućeni u bošnjačke političko-poslovne zakulisne igre bez granica, potvrđuju da je Ramiz Turulja svojevremeno bio u krugu ljudi koji su se često mogli vidjeti u društvu Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije, po neobaveznim sjedeljkama, izletima, teferičima.

Turulju je sa Izetbegovićem povezao i u poslovne krugove "integrirao", zajednički prijatelj Senad Šahinpašić Šaja, "proslavljeni" ratni logističar omiljen u familiji Izetbegović i osoba sa američke "Crne liste".

Navodno je i fotografija bračnog para Izetbegović sa Turuljinom kćerkom nastala prije više godina u Ustikolini na imanju "Šajoni" u vlasništvu Senada Šahinpašića, na kojem se često okuplja bošnjačka poslovna, politička i vjerska elita. 

Za Ramiza Turulju oni koji ga poznaju kažu da bi se prije mogao nazvati "polusvijetom", nego "pripadnikom podzemlja". Ali, uprkos neobuzdanom, raskošnom pimitivizmu i bahatosti koje odašilje preko društvenih mreža (poput nedavnog izljeva krvoločne mržnje prema sudionicima Parade ponosa), očito da on posjeduje  neku fatalnu privlačnost i šarm, kojima bošnjački lideri, poput nekada Izetbegovića i danas Konakovića, ne mogu odoljeti.

Narodna poslovica "s kim si, takav si" nije baš bez veze i bez osnova preživjela sva iskušenja vremena, vlasti, adete.Dakle, svi su oni, neko manje, neko više "Turulje"...

(S.B.)     

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...